Španija gori: Premijer kaže - epidemija je van kontrole

23.10.2020

07:23 >> 12:08

0

Više od milion zaraženih

Španija gori: Premijer kaže - epidemija je van kontrole
Copyright Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti)

Španija, koja je ove sedmice postala prva država Zapadne Evrope u kojoj je broj zaraženih premašio milion, danas opet beleži rekordan broj novoobolelih – 20.986.

Vlasti su razmatrale da li da se ugledaju na Francusku i druge evropske zemlje koje su ponovo uvele policijski čas, ali je ta odluka danas odložena, prenela je sinoć agencija Rojters.

Dve pokrajine traže da se uvede noćni policijski čas

Španske pokrajine Kastilja i Leon i Valensija zatražile su danas od vlade u Madridu da uvede noćni policijski čas nakon što vlasti prethodnih dana nisu uspele da se dogovore o merama za suzbijanje korona virusa širom zemlje.

“Želimo da se to dogodi danas, a ne sutra”, rekao je regionalni lider pokrajine Kastilja i Leon Alfonso Fernandes Manueko, koji je policijski čas zatražio i juče.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa španskim ministrom zdravlja Salvadorom Iljom istakao da “virus ne razume administrativne granice ili različite političke stavove”, prenosi Gardijan.

Španske pokrajine imaju visok stepen autonomije i u velikoj meri su odgovorne za odgovor na pandemiju, ali za uvođenje restrikcija slobode kretanja, kao što je policijski čas, neophodna je odluka centralne vlade.

Od posledica infekcije korona virusom preminulo je više od 34 hiljade ljudi, a od poslednjeg preseka zabeleženo je još 155 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19.

Stanje je alarmantno i u Grčkoj, Nemačkoj, Češkoj….

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike