Dramatična borba u vodi sa smrtonosnim predatorom: Spasilac sa Long Ajlenda ispričao kako je preživeo napad ajkule (VIDEO)

05.07.2022

16:03

0

Iznenada je osetio oštar ubod u ruci i morao je odmah da reaguje

Dramatična borba u vodi sa smrtonosnim predatorom: Spasilac sa Long Ajlenda ispričao kako je preživeo napad ajkule (VIDEO)
ajkula - Copyright Pixabay/Twitter_ABC World News Now @abcWNN

Spasilac sa Long Ajlenda koji se golim rukama borio protiv ajkule ispričao je kako je izgledao njegov susret sa smrtonosnim predatorom, rekavši da je čudo što je uspeo da izađe iz vode u jednom komadu.

Zak Galo (33) rekao je da je u nedelju bio na plaži Smit Point u okrugu Safolk i da je glumio žrtvu u vežbi okeanskog treninga kada je iznenada osetio „oštar ubod“ u ruci dok je gazio po vodi do brade.

- Tada sam je privukao na grudi i aktivirao mi se instinkt za preživljavanje - rekao je Galo, koji već 10 godina radi kao spasilac u svom rodnom Bejportu.

- Povukao sam se i počeo da je udaram pesnicama i osetio sam gumenu teksturu glave. Delovalo je da je velika kao košarkaška lopta - dodao je.

Dok se zver duga metar i po praćakala u vodi, Galo je nastavio da udara kako bi se odbranio od njenih oštrih zuba i nekoliko sekundi kasnije borba je bila gotova, rekao je čuvar.

- Već sa trećim udarcem ajkula se prevrnula. Video sam kako se celo telo prevrće i pliva u drugom pravcu. To je bio trenutak kad sam shvatio da imam posla sa ajkulom - rekao je Galo.

 

 

Galo je rekao da je, iako je krvario od rana na grudima i rukama, imao na umu da su ostali čuvari u vodi i dalje u opasnosti i da je odmah krenuo u akciju.

- Kada sam to video i osetio da me je rep udario u grudi i ruku, povikao sam ostalim čuvarima „Idite na obalu! Idite na obalu! Idite na obalu!’ Verovatno sam plivao brže nego ikada u životu - priseća se Galo.

- Dok sam plivao, u vodu su ušli spasioci. Srećom, bio sam u oblasti koju su oni štitili.

Samim čudom Galo je dobio samo nekoliko šavova u ruci i zavoj na grudima i rekao je da je srećan što je u blizini bilo toliko ljudi da mu pomognu.

- Zahvalan sam što sam prošao sa lakšim povredama. Moglo je biti mnogo gore i samo sam veoma zahvalan što sam sam izašao iz vode. Zahvalan sam što sam odmah dobio usluge hitne medicinske pomoći. Zahvalan sam što radim na plaži sa najboljim spasiocima na svetu - kazao je on.

 

 

Uprkos tome što je zamalo izbegao smrt, Galo je rekao da se ne plaši da se vrati u vodu i da je ajkula verovatno samo bila „radoznala“ i da nije pokušavala da ga pojede.

- Mi smo posetioci u njihovom svetu. Ovo je bila samo radoznala životinja. Moram da odsustvujem sa posla 10 dana, ali se radujem povratku u vodu - izjavio je on pričajući za „Njujork post".

- Mislim da je važno naglasiti da ne treba da se plašite da uđete u vodu. Tamo postoji morski život, a najbolje što možete da uradite jeste da se pobrinete da uvek plivate uz spasioca, jer bi se takvo nešto moglo dogoditi - zaključio je Galo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike