Mađarska strancima ukida gorivo po sniženim cenama! Nema više "benzinskog turizma"

26.05.2022

13:36

0

Mađarska vlada pre dva dana je proglasila vanredno stanje

Mađarska strancima ukida gorivo po sniženim cenama! Nema više "benzinskog turizma"
fuel-2741 (1) - Copyright Pixabay/ PublicDomainPictures

 

Mađarska vlada donele je odluku prema kojoj će od petka gorivo po zvaničnim sniženim cenama moći da toče samo automobili sa mađarskim registracijama, najavio je danas šef kabineta mađarskog premijera Gergeli Guljaš.

Kako navodi mađarski portal Totalkar, razlog za donošenje te odluke je to što sve više vozača iz inostranstva toči gorivo na mađarskim benzinskim pumpama zbog niskih cena, naročito u pograničnim područjima.

Prema navodima vlade u Budimpešti, ova mera će biti doneta zbog sigurnosti snabdevanja domaćeg tržišta.

Dodaje se da to ne znači da će automobilima sa stranim tablicama biti zabranjeno da toče gorivo, već će samo moći da ga kupuju po tržišnim cenama.

Mađarska vlada je 15. novembra 2021. zamrznula cenu benzina i običnog dizela na iznos do najviše 480 forinti (1,2 evra) po litru, što se ne odnosi na premium goriva.

 

Mađarska vlada pre dva dana je proglasila vanredno stanje zbog sukoba u Ukrajini, a premijer Viktor Orban poručio je da je njegovom kabinetu potreban prostor za manevar kako bi mogao brzo da odgovori na izazove.

- Svet je na pragu ekonomske krize - naveo je Orban u video-obraćanju objavljenom na Fejsbuku ističući da Mađarska mora da se drži podalje od rata u susednoj Ukrajini i da "zaštiti finansijsku bezbednost porodica".

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike