Žena vođe Azova se oglasila: Prokopenko je živ, čuli smo se!

25.05.2022

07:40

0

Podsećamo Rusi su preuzeli kontrolu nad Mariupoljem 20. maja

Žena vođe Azova se oglasila: Prokopenko je živ, čuli smo se!
Capture - Copyright Slika ekrana/Jutjub/ Russia's Suffering In Ukraine

Najviši vojni komandant koji se do prošle nedelje borio da zadrži ukrajinsku kontrolu nad južnim lučkim gradom Mariupoljem, živ je na teritoriji pod kontrolom Rusije, rekla je njegova supruga nakon kratkog telefonskog razgovora.

Katerina Prokopenko, koja je udata za vođu puka Azov Denisa Prokopenka, kaže da ju je muž pitao kako je, ali da je veza prekinuta pre nego što je on mogao da kaže bilo šta o sebi.

Ona kaže da je telefonski razgovor bio moguć u skladu sa sporazumom između vlada Ukrajine i Rusije i zahvaljujući posredovanju Crvenog krsta, koji posećuje neke od ukrajinskih boraca koji su se predali.

Podsećamo Rusi su preuzeli kontrolu nad Mariupoljem 20. maja.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je završena operacija potpunog oslobađanja "Azovstalja" i Marijupolja od ukrajinskih ekstremista i vojnika.

- Podzemni objekti čeličane u kojima su se skrivali ekstremisti, nalaze se pod punom kontrolom Oružanih snaga Rusije - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije tada.

Rusko ministarstvo odbane navelo je tada da je tzv. komandant nacista puka "Azov" Denis Prokopenko, zbog mržnje Marijupoljaca i želje za osvetom nad njim, izvezen u specijalnom oklopnom vozilu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike