Najoštrija kritika do sada: Ugledni list traži od Donalda Trampa hitnu ostavku

08.01.2021

16:45

0

Autor: A. Bulatović

Impičment je jedino rešenje smatra bord "Volstrit žurnala"

AP Photo/Jacquelyn Martin

Uredništvo američkih novina Volstrit žurnal pozvalo je predsednika Donalda Trampa da podnese ostavku kako bi se izbegao mogući drugi opoziv u Predstavničkom domu.

Nepotpisani tekst na uredničkoj stranici lista, za koji se smatra da zastupa stavove republikanskog establišmenta, osudio je predsednikove postupke i pozive domonstrantima, za koje je rekao da su “podstakli” nerede u sredu.

– Ovo je bio napad na ustavni proces prenosa vlasti nakon izbora. To je takođe bio napad na zakonodavno telo od strane izvršne vlasti koja se zaklela da će držati zakona Sjedinjenih Država. Ovo prevazilazi puko odbijanje da priznamo poraz. Po našem mišljenju, ovo prelazi granice ustava koje gospodin Trump ranije nije prešao. To je za impičment – navodi Volstrit žurnal.

– Ako gospodin Tramp želi da izbegne drugi impičment, najbolji put za njega bi bio preuzimanje lične odgovornosti i podnošenje ostavke. Ovo bi bilo najčistije rešenje jer bi predsedničke dužnosti odmah predale gospodinu Pensu – predložio je američki list.

Pročitajte još:

Na stranicama Volstrit žurnal u vlasništvu Ruperta Merdoka, republikanski predsednik Tramp bio je često kritikovan u prošlosti, ali ovo je do sada najoštrija poruka upućena odlazećem predsedniku.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti