Kanadski premijer pred velikim izazovom: Mora da raspiše izbore, a brine ga jedna stvar

05.08.2021

10:53

0

Autor: V. T.

Izvor: Tanjug

U protekle dve kampanje Tridoovi levo orijentisani liberali upozoravali su birače da bi pobeda opozicione Konzervativne stranke rezultirala smanjenjem potrošnje i neadekvatnom politikom klimatskih promena

Džastin Trido; Profimedia

Kanadski premijer Džastin Trido nalazi se pred neobičnim izazovom dok se priprema da raspiše prevremene izbore, jer bez snažnog političkog suparnika Tridoovi glasovi mogli bi da se raspu, što bi ponovo dovelo do situacije u kojoj bi se formirala manjinska vlada.

Očekuje da će Trido (49) ovih dana raspisati septembarske izbore i da će pritom koristiti argumente o oporavljenoj ekonomiji i pojačanoj kampanji vakcinacije kako bi pokušao da osvoji parlamentarnu većinu koju je izgubio 2019. godine, prenosi Rojters.

U protekle dve kampanje Tridoovi levo orijentisani liberali upozoravali su birače da bi pobeda opozicione Konzervativne stranke rezultirala smanjenjem potrošnje i neadekvatnom politikom klimatskih promena.

Pročitajte još

S obzirom na to da su ankete ovog puta pokazale da su liberali daleko ispred konzervativaca, slične taktike zastrašivanja mogle bi da budu neefikasne, što bi moglo da znači da će glasači sigurni u pobedu liberala glasati za Nove demokrate (NDP) ili za Zelene.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti