Hrabar potez! Farmer na svoju ruku prekrojio granicu Belgije sa Francuskom

04.05.2021

16:38

0

Autor: M.A.A.

"Međunarodni incident" je izazvao osmehe sa obe strane granice

Pixabay

Jedan belgijski farmer privukao je pažnju javnosti nakon što je nehotice prekrojio granicu Belgije sa Francuskom. Kako piše BBC, promenu je primetio jedan stručnjak za lokalnu istoriju, kada je otkrio da su međaši koji označavaju granicu između te dve zemlje pomereni za 2,29 metara.

Belgijski farmer pomerio je to kamenje na teritoriju Francuske, naizgled zato što je stajalo na putanji kojom vozi traktor.

Pročitajte još:

Vlasti su mu naložile da vrati međaše na prvobitno mesto. Ako to ne uradi, belgijsko Ministarstvo spoljnih poslova moraće da sazove francusko-belgijsku graničnu komisiju, koja se nije sastajala od 1930. godine.

“Međunarodni incident” je izazvao osmehe sa obe strane granice.

– Srećan sam što je moj grad veći, ali gradonačelnica (francuskog) Buzinjija-sir-Rok misli drugačije – rekao je lokalnim medijima David Lavo, načelnik belgijskog sela Erkelin.

– Mislim da ćemo biti u stanju da izbegnemo novi pogranični rat – rekla je vidno nasmejana Oreli Velonek, gradonačelnica Buzinjija.

Granica između Francuske i Belgije, dugačka oko 620 kilometara, utvrđena je sporazumom potpisanim 1820. godine, pet godina nakon Napoleonovog poraza kod Vaterloa. Tada je označena kamenim međašima koji tu stoje do danas.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti