Akupresura: Rešite se stresa za samo jedan minut pritiskom ove tačke na dlanu (VIDEO)

12.12.2021

08:17

0

Tehnika akupresure može vam pomoći da se brzo rešite napetosti

Akupresura: Rešite se stresa za samo jedan minut pritiskom ove tačke na dlanu (VIDEO)
profimedia-0234161647 - Copyright Profimedia

Savremeno doba donosi mnogo stresa, koji nažalost može uticati na zdravlje, ali i kvalitet života. Ukoliko se ne kanališe kako treba, stres može biti okidač za razne bolesti.

Zbog toga je potrebno znati kako sa stresom izaći na kraj.

Zahvaljujući akupresuri, ili jednostavnim dodirima i pritiscima određenih tačaka na telu, stres može biti eliminisan u najkraćem vremenskom roku.

Doktorka Šeri Aut iz Njujorka koja se aktivno bavi holističkom praksom ističe da u našem telu postoje tačke čije stimulisanje, odnosno pritiskanje prstima, može imati uticaj na nervni sistem i na odbranu od stresa.

- Stimulacija akupunkturne tačke šalje poruku mozgu koja menja hemiju mozga i govori telu da reaguje kako bi se postigao željeni rezultat. Tačka akupresure koja je povezana sa reagovanjem na stres može pokrenuti mozak da snizi nivoe kortizola, ljudskog hormona stresa, dok povećava nivoe dopamina i serotonina, naših hormona sreće - objašnjava doktorka.

Jedna od takvih tačaka nalazi se na ručnom zglobu, preciznije na unutrašnjoj strani podlaktice između dve tetive, nekoliko centimetara iznad ručnog zgloba.

Kada pronađete tu tačku, potrebno je da je pritisnete palcem i duboko udahnite. Pomerajte palac kružnim pokretima oko deset puta, kao što je prikazano u videu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike