Ksenija je čačanski Stiv Džobs: Osmislila je aplikaciju jedinstvenu na Balkanu (FOTO)

09.11.2021

15:20

0

Zdravlje na prvom mesto, a time i gubitak kalorija

Ksenija je čačanski Stiv Džobs: Osmislila je aplikaciju jedinstvenu na Balkanu (FOTO)
1636460481_cacak-aplikacija-ksenija-fotorina1_(1) - Copyright RINA

Mlada Čačanka Ksenija Krstić je usled epidemijske situacije izazvane koronavirusom sama osmislila i napravila aplikaciju za sve one koji žele da budu zdravi i lepi a da ne odlaze u teretanu, niti van svog doma. Ono po čemu je posebna njena aplikacija je to što nudi oko 80 odsto besplatnog sadržaja.

Ksenija studira novinarstvo, i pored te ljubavi, njena velika ljubav je i fitnes, pa se osmelila i prva na Balkanu napravila aplikaciju sa pretežno besplatnim sadržajem, te na taj način podstakla ljude da se vrate zdravom načinu života.

- Osnovna ideja aplikacije bila je da pokažem ljudima da zdrave životne navike nije teško ispratiti i da zdrava hrana nije nešto što je skupo, kao i da fizička aktivnost nije nešto što oduzima mnogo vremena. Osobe koje počnu sa treningom posle samo nekoliko dana osetiće mnogo bolju energiju, biće raspoloženije, neće imati onaj osećaj da im je nešto teško, da ne mogu da ustanu ili bilo šta rade, već će im energija biti na pravom nivou - rekla je za RINU Ksenija Krstić.

Njena fitnes aplikacija nosi naziv XFE, na njoj se mogu pronaći zdravi recepti, treninzi, kao i blog sa edukativnim sadržajem i praktičnim savetima.

RINA
 

- Da svoju zamisao ostvarim u vidu aplikacije, podstakla me je pandemija koronavirusa, kao i želja velikog broja žena i devojaka da treniraju a da ne idu u teretane niti da ulaze u veće grupe ljudi kako se ne bi zarazile. Zbog svega toga u aplikaciji se pre svega mogu naći kućni treninzi sa opremom ili bez nje - priča Ksenija.

Ova Čačanka tvrdi da je svojom aplikacijom, koju sedmično ažurira, doprinela tome da mnogi iz svog doma pronađu sve na jednom mestu što im je potrebno za duh i telo.

- S obzirom na to da upravo ulazimo u takav period godine, gde vremenski uslovi ne dozvoljavaju treninge napolju, svi oni koji žele da izbegnu hladnoću i vremenske neuslove, kao i treninge u grupi, mogu da odrade kvalitetan trening kod kuće - pojasnila je Ksenija, i dodala da ono što izdvaja njenu aplikaciju od svih ostalih ovog sadržaja jeste to što pri ulasku nije potrebna nikakva registracija, odmah je dostupan ceo sadržaj.

RINA
 

Ksenijini treninzi su u video-formatu, ne idu uživo, pa ona kaže da korisnicima često pruža i motivacione poruke, kako ne bi odustali i kako bi postigli željene rezultate.

- Vrlo često svojim korisnicima bukvalno ne dam da prekinu sa vežbom, pa kažem - hajde, izdržite još malo, još samo nekoliko ponavljanja, i to je ono što korisnice često spominju, da imaju osećaj kao da ih nadgledam i kao da smo zajedno u prostoriji - priča za RINU Ksenija, i ističe da je predviđeno da devojke treniraju pet puta sedmično u terminu koji njima odgovara.

RINA
 

Ova Čačanka kaže da su žene uglavnom zadovoljne, i to je ono što je motiviše za dalje, a što se tiče vežbanja, sa njom zajedno mogu vežbati žene svih generacija, nema ograničenja.

- Što se tiče budućih projekata, ja uvek imam biznis plan, dok realizujem tri, šest mi je u šteku. Kada je u pitanju aplikacija, trudiću se da uvek implementiram nešto novo, što do sada na našem tržištu nije bilo prisutno, i da na taj način korisnicima pružim sadržaj koji će biti pre svega interesantan, ali, naravno, koristan - rekla je Ksenija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike