Zagrljaj voljenih je neprocenjiv, a fotografije slamaju srca: Jedan dom u Italiji smislio način da zagrlite najbliže i tokom pandemije

24.11.2020

19:20 >> 11:49

0

Soba zagrljaja može se nazvati i soba emocija

Zagrljaj voljenih je neprocenjiv, a fotografije slamaju srca: Jedan dom u Italiji smislio način da zagrlite najbliže i tokom pandemije
Copyright Printscreen/Instagram

Vremena su teška, a pandemija je zatvorila ceo svet. Dok virus ponovo hvata zalet, ljudi se, između ostalog, pribojavaju da ponovo mesecima neće videti svoje najbliže.

Starije stanovništvo spada u rizičnu grupu, a pojedini koji žive u domovima za negu starijih lica, mesecima su bili odvojeni od svoje dece i unuka.

Stalno se govori o tome koliko je zagrljaj lekovit, kao i prisustvo najmilijih. Zato se jedan dom u Italiji, dosetio i napravio posebne plastične navlake, kroz koje možete dodirnuti ili zagrliti svoje bližnje.

“Soba zagrljaja” napravljena je za korisnike doma “Domenico Sartor” u Veneciji u cilju da korisnici zagrle svoje najbliže bez straha da će se zaraziti koronavirusom.

U pitanju je specijalna protivzarazna zavesa, napravljena od mekane, prozirne plastike, koja omogućava zagrljaje među dugo izolovanim voljenima.

Kako su rekli iz uprave ovog doma, fizički kontakt sa članovima porodice je od presudnog značaja jer poboljšava psihičko i emocionalno zdravlje ljudi.
Od ovih fotografija slamaju se srca, a definitivno je bolji bilo kakav zagrljaj i bilo kakav kontakt nego nikakav.

Saznaj više:

Biti roditelj u doba škole na daljinu: Specijalni pedagog savetuje kako da ostanete normalni, a da deca ne razviju zavisnost od uređaja

Za 14 dana do šest kilograma manje: Grejpfrut dijeta bukvalno topi masti

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Guardian

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike