Ovih 10 znakova ukazuje na to da ste najbolja verzija sebe

04.10.2021

18:55

0

Ako ne volite samog sebe, nećete moći da volite nikog drugog

Ovih 10 znakova ukazuje na to da ste najbolja verzija sebe
Copyright Pexels

Nekad je u životu teško misliti na sebe i brinuti o sebi. Često to zaboravljamo i fokusiramo se na druge stvari, a ne znamo koliko je bitno voditi brigu o samom sebi i raditi stvari koje nas čine srećnima i koje nas grade kao bolje osobe. Ovih deset stvari u nastavku ukazuje na to da postajete najbolja verzija sebe.

1. Raspravljate o idejama, a ne o ljudima

Retko kad je dobra ideja da sa sagovornikom pričate o drugim ljudima, o tome šta je neko postigao, kakav je neko, zašto nešto radi i slično. Zapamtite da uvek gledate svoja posla. Ne možete znati u potpunosti zašto neko radi neke stvari, a i ako znate, niko vam ne može garantovati da je to istina.

Najbolje bi bilo da se fokusirate na sebe i da razgovarate s drugim ljudima o zrelijim temama – raspravljajte i delite međusobno kreativne ideje, pričajte o događajima koji su vas inspirisali ili s kojima ste bili zadovoljni i slično.

Pixabay
 
2. Volite sebe onoliko koliko volite bilo koga drugog

Da biste voleli druge, morate voleti i sebe. Ljubav prema sebi je potrebna kako biste mogli doseći i druge ljubavi. Od te ljubavi sve kreće. Ako vi ne volite samog sebe, nećete moći da volite nikog drugog. To je tako jer ćete u svaki vaš odnos uneti dozu nesigurnosti, nezadovoljenja i slično.

Budite zadovoljni onim što imate, onim što jeste. Volite svoje mane i nesigurnosti kao i svoje lepote i vrline. Ako gledate na sebe u negativnom svetlu, bićete negativni i tako ćete se odražavati na ljude oko sebe – uvek se setite da može bolje, samo su porebni trud, volja i vreme. Neprestano radite na sebi.

3. Preuzimate odgovornost za sve što je vaše – bez obzira na to čija je krivica

Preuzmite odgovornost za ono što možete i za ono u šta ste uključeni. Ishodi nisu uvek lepi. Iako to može doneti privremeni osećaj olakšanja, olakšanje nije uvek radost. Olakšanje nije mir. Situaciju treba rešiti na osnažujući način, jer ako je ne rešite, budite sigurni da ćete je samo duže vući i uvek ćete se vraćati na to.

S vremenom taj teret postaje sve teži i teži. Ako ste za nešto krivi, uvek, apsolutno uvek prihvatite odgovornost za to i priznajte da ste pogrešili. Ako vidite da je druga osoba kriva a ne želi to da prizna, ma koliko joj objašnjavali neke stvari – prihvatite krivicu ako znate da će to smiriti stvari i zatvoriti temu. Nekada se morate žrtvovati za dobrobit svega ostalog.

Pexels
 
4. Shvatate da nije potrebno da dajete svoje mišljenje

Naravno da je uvek lepo izneti nekome svoje mišljenje. Ali kada je to posredi, nekad treba da gledate prostor i vreme u kojem se nalazite i razmisliti da li je zaista potrebno vaše mišljenje i da li bi ono nešto moglo promeniti. Nekada treba da budete pametni i da znate da procenite situaciju u kojoj će više pomoći vaša tišina i odsustvo mišljenja.

Nekada davanjem svog mišljenja možete samo pogoršati situaciju – naravno da svako ima pravo da izrazi ono što misli, ali nemojte izražavati nešto dok vas neko ne pita, jer se može pogrešno shvatiti.

5. Imate um otvoren za sve i ni za šta vezan

Ne budite ono u šta vi verujete, ono što su vaša uverenja. Nemojte se slepo voditi time. Uvek stvarajte nova, bolja uverenja koja će vas voditi u smeru prema kojem želite ići. Budite kritični prema mnogim stvarima i izaberite ono što je najbolje za vas. Nemojte ništa odbacivati dok to ne isprobate. Budite otvoreni za sve – ali se nemojte vezati za jedno uverenje.

Pexels
 
6. Dajete i pre nego što dobijete

Vrlo verovatno ćete dobiti uslugu nazad ako je prvi pružite. Mnogo je veća verovatnoća da ćete od nekog dobiti poverenje kad mu ga vi prvi date. Verovatnije je da ćete primiti ljubav ako je prvi pokažete.

Imajte ove stvari na umu. Naravno, to ne mora biti u potpunosti tačno, ali je veća verovatnoća da ako prvi nešto dajete, to ćete i primiti nazad. Ali morate se voditi onim da kad nešto dajete ne tražite ništa zauzvrat.

7. Direktni ste u komunikaciji

Osetite kako ljudi s kojima komunicirate žele da se osećaju, šta žele da čuju od vas i šta im je potrebno. Ako traže iskrenost od vas, budite direktni i iskreni. Pričajte otvoreno. Budite autentični i držite se onoga što pričate.

Govorite iz srca, čak i ako vam drhti glas.

Pexels/ Andrea Piacquadio
 
8. Prestali ste da odajete sliku savršenstva jer znate da to ne postoji

Najgore je glumiti da je sve savršeno, kao i vi. Nemojte lagati i izmišljati ono što u stvarnom životu nije tako. Nemojte udovoljavati drugima i prilagođavati im se. Niko nije savršen i ništa nije savršeno. Što pre to shvatite, to bolje, jer u borbi za savršenstvo možete upasti u tužno raspoloženje ili depresiju.

9. Utišavate glas u glavi koji vam govori da nešto nije dobro

U nekim situacijama jednostavno ne možete smiriti svoj unutrašnji glas koji razmišlja o svakakvim stvarima, češće o negativnim nego o pozitivnim. Često ćete razmišljati o strahovima, sumnjama i slično.

Odredite sami o čemu će vaš unutrašnji glas pričati – kontrolišite ga i fokusirajte se na bolje i veselije stvari.

Pixabay
 
10. Ne tražite ono što želite, stvorite to

Nemojte čekati da se nešto dogodi ili tražiti od nekog da vam to nešto pruži. Borite se za ono što želite – stvorite to sami. Kada promenite pristup, promeniće vam se život, piše Your Tango.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike