Znate li šta vas boli kad osećate da vas „boli kosa“? I za to postoji objašnjenje

04.10.2021

07:17

0

Ukoliko ste mislili da ste umislili, niste jedini sa tom senzacijom

Znate li šta vas boli kad osećate da vas „boli kosa“? I za to postoji objašnjenje
Copyright Pexels

Znate ono kad danima niste oprali kosu pa je nosite u visokoj punđi da biste kupili još jedan dan bez pranja? I onda nakon pola radnog dana – kosa počne da vas boli!


Da, kosa boli. Ko nikada nije osetio, verovatno ne zna o čemu pričamo. Iako nam logika nalaže da je apsolutno nemoguće da kosa boli, to se dogodi!
Sve počinje od temena i „udara“ prema kosi. Kako stvari stoje – pola krivice preuzimate sami, a pola krivice vaše telo.

Nepranje kose ili prirodno masno teme može rezultirati nakupljanjem sebuma pri korenu temena. To uzrokuje upale i svrab, pa i bol. Još ako se počešete, podstaći ćete ispuštanje hemikalije zbog koje će se upaliti celo teme. Dakle, više krvi naći će se u tom delu glave, pa dolazi do pulsirajućeg bola.

Pexels
 

Dobro, a zašto onda kosa boli i dan nakon pranja?
Čini se da treba okriviti proizvode za kosu poput kremica, suvih šampona, laka za kosu... Ulje i prljavština se skuplja u tim kemikalijama iz proizvoda.

Sva sreća bolno teme ili kosa mogu se lako rešiti. Perite kosu dovoljno puta nedeljno, odnosno ne čekajte nedelju dana da biste isprali sve proizvode. Koristite što manje teških proizvoda za kosu koji će je „ugušiti“, izbegavajte zategnute frizure i koristite šampone koji razgrađuju masti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike