Mudrost dalaj-lame: Postoje samo dva dana u godini kada ne možete učiniti ama baš ništa

31.08.2021

19:21 >> 13:36

0

Autor: Z. A.

Jedina stvar koja nas udaljava od života u sadašnjosti jeste razmišljanje o budućnosti

Mudrost dalaj-lame: Postoje samo dva dana u godini kada ne možete učiniti ama baš ništa
Copyright Pixabay

Često provodimo mnogo vremena razmišljajući o stvarima koje bi nam se mogle desiti, a koje nam se često nikada ne dese. Ponekad detaljno smišljamo planove i pravimo scenarije u svojoj glavi koji se nikada ne ostvare.

Iako bi nas takva razmišljanja mogla pripremiti na neke događaje u budućnosti, često samo gubimo sate života u razmišljanju i propuštamo priliku da iskusimo radost današnjeg dana. Još jedna stvar koja nas udaljava od života u sadašnjosti jeste razmišljanje o prošlosti.

čitajte i ovo

Često danima razmišljamo o nekim stvarima koje su nam se desile i govorimo sebi kako je trebalo drugačije da se postavimo ili drugačije odgovorimo na neke prozivke. Često danima razmišljamo šta je dovelo do sukoba s partnerom, šta je pošlo po zlu i kako je trebalo reagovati.

Pixabay

Krivimo sebe što nismo bili dovoljno spremni na situaciju u kojoj smo se našli. Upravo ova razmišljanja o prošlosti i budućnosti kradu radost iz našeg svakodnevnog života umesto da se fokusiramo na ljude koji su trenutno pored nas i situacije koje se trenutno dešavaju. Često ne dozvoljavamo sami sebi da osetimo radost sadašnjeg trenutka.

Postoji jedna jako mudra izjava dalaj-lame koja može mnogo toga da nam objasni, a glasi ovako: „Postoje samo dva dana u godini kada se ništa ne može učiniti. Jedan se zove ‘juče’, a drugi se zove ‘sutra’. Stoga je današnji dan pravi dan za ljubav, veru i život.“

Pixabay

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike