Da li će te prevariti: Prepoznaj šest tipičnih karakteristika nevernih ljudi

04.09.2021

18:50

0

Brojna istraživanja i ankete tvrde da postoje neke specifične osobine zajedničke ljudima koji vole da šaraju

Da li će te prevariti: Prepoznaj šest tipičnih karakteristika nevernih ljudi
Copyright Pexels

Nikada nećemo moći sa sigurnošću, unapred da predvidimo da li će neka osoba da nam bude neverna ili ne.

Tek nakon što se prevara dogodi možemo da razmišljamo da se to, s obzirom na njegovu/njenu porodičnu istoriju, karakter, situaciju u vezi, to verovatno i moglo predvideti.

Pročitajte još

Ipak, postoje brojna istraživanja i prikupljanja podataka koji nam pružaju statističke, ali i uzbudljive podatke o nevernim osobama. Na primer, koje profesionalne skupine češće imaju afere ili da li finansijski situiraniji ljudi varaju više.

Šest stvari koje znamo iz istraživanja varalica:

1. Ekstrovertni

U istraživanju iz 2021, koje je sproveo portal za upoznavanje “Ashley Madison”, učestvovalo je dobrih 2.100 varalica, a većina njih (59 odsto) ocenila je same sebe kao ekstrovertne osobe. Možda to i ne iznenađuje, jer introvertne osobe se obično bolje opuštaju i pune baterije kad su same sa sobom. Afera bi samo mogla da im bude teret, pre nego zadovoljstvo.

Pexels

2. Prvorođeni

U istom istraživanju na “Ashley Madison” portalu otkriveno je da su većina varalica najstarija braća i sestre – 39 odsto ispitanih varalica bili su prvorođena deca u porodici, 29 odsto mlađa i 24 odsto onih koji su srednjerođeni. Samo osam odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju bili su jedinci.

3. Niska samokontrola

Istraživanje Univerziteta Karolina, objavljeno u “Journal of Family Psychology” 2020, tvrdi da varalice ne samo da se teško mogu odupreti seksualnim iskušenjima, nego generalno pokazuju nizak nivo samokontrole.

Pexels

Bilo da se radi o vrhunskoj nadogradnji aplikacije koja im zapravo ne treba (naučnici u SAD-u iskušali su ispitanike i time), četvrtom pivu zaredom (a trebalo je biti samo jedno) ili emocionalnom ispadu za svaku sitnicu – čini se da je samokontrola osobina koja se provlači kroz mnoga područja života. A očito i nedostatak iste.

4. Visoka pozicija u firmi

Prema već citiranom istraživanju “Ashley Madison”, većina ispitanika ima upravljačku poziciju na poslu. Čak 13 odsto ispitanika čine menadžeri, a još sedam su izvršni direktori.

5. Vlasništvo nad nekretninom

S obzirom na cene nekretnina, tu se zasigurno nalazi veliki deo nevernih direktora – oko 66 odsto ispitanika u istraživanju pomenutog portala reklo je da je dom u kom žive u njihovom vlasništvu.

Pexels

6. Prepoznatljive crte lica (kod muškaraca)

Kao deo australijskog istraživanja, objavljenog 2019, u časopisu “Royal Society Open Science”, naučnici su otkrili da muškarci koji varaju obično imaju upečatljivo muževan oblik i crte lica, na primer snažna brada, upadljive obrve, uske usne. U ovom istraživanju naučnici nisu pronašli značajnu povezanost između izgleda i vernosti kod žena, prenosi Miss7.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike