Da li ljubite svoje bližnje u čelo? Radite to što češće iz nekoliko lepih razloga

06.09.2021

18:15 >> 18:31

0

Autor: Z. A.

Tu na čelu nalazi se prva stanica na putu do duše

Da li ljubite svoje bližnje u čelo? Radite to što češće iz nekoliko lepih razloga
Pexels

Ljubiti partnera, dete, majku, oca ili prijatelja u čelo trebalo bi praktikovati češće. Dodir usnama na područje trećeg oka deluje blagotovorno na dušu, stimuliše pinealnu žlezdu…

Poljubac u čelo predstavlja poljubac u treće oko i ima mnogo dublje značenje od onoga što većina ljudi može shvatiti. To se smatra ljubljenjem nečije duše.

čitajte i ovo

Treće oko se nalazi između obrva i korena nosa, a ima uticaj na našu intuiciju, duhovni život, na moć predviđanja, telepatije… Ono povezuju sa epifizom (pinealnom žlezdom) koju je francuski filozof Rene Dekart nazivao sedištem duše i naglašavao koliko je njena uloga važna.

Pixabay

To je žlezda veličine graška smeštena iza očnih jabučica. Odgovorna je za lučenje melatonina, hormona koji reguliše budnost i spavanje – kada padne mrak proizvodi ga više i zato bolje spavamo.

Inače, treće oko nazivaju okom mudrosti i šestom čakrom koja se nalazi na čelu i indigoplave je boje. Stavljanje usana na mesto trećeg oka doprinosi unutrašnjem osećaju buđenja, sigurnosti i mira.

Poljubac zapravo stimuliše pinealnu žlezdu, kao i hipofizu koju nazivaju i „žlezdom gospodaricom“ jer upravlja većinom drugih endokrinih žlezda i proizvodi brojne hormone vezane za određene delove tela. Hipofiza je veličine graška i smeštena je u koštanom tkivu na bazi mozga, malo dalje od epifize, prenosi „The Wild Child“.

Pexels

čitajte i ovo

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam