Ovih osam jutarnjih navika istopiće vam salo na stomaku, a ono nije samo estetski problem

02.02.2021

08:17 >> 16:09

0

Autor: Z. A.

Izgledaćete bolje i bićete zdraviji

Ovih osam jutarnjih navika istopiće vam salo na stomaku, a ono nije samo estetski problem
Copyright Pexels

Iako mnogi ljudi brinu o svojoj težini, čini se da bi posebno trebalo da brinu zbog naslaga na stomaku. U stvari, kada je reč o zdravlju, nije stvar u tome koliko imate kilograma, već u tome koliko imate masti na stomaku. Prekomerna masnoća na tom delu tela dovodi do mnogih ozbiljnih stanja kao što su dijabetes, bolesti srca, depresija i još mnogo toga.

Ali postoji nekoliko jednostavnih trikova da započnete dan, a koji vam mogu biti od velike pomoći u uklanjanju masti na stomaku, piše „Bright Side“.

1. Ne žurite

Kada žurite ujutro i pokušavate da ne zakasnite na posao ili u školu, možda ćete osećati da ste pod stresom. Hormon kortizol, koji je odgovoran za taj proces, povećaće se u vašem telu. Kao što istraživanja pokazuju, to će dovesti do debljanja u predelu stomaka. Zato pokušajte mirnije da prolazite kroz jutarnju rutinu.

2. Odradite mini-trening

Vežbanje je zaista jedan od najboljih načina za mršavljenje, a ukoliko odradite trenig ujutro, to može biti dobar izvor energije. Štaviše, dodavanje vežbi izdržaja jutarnjem treningu može vam pomoći da redukujete masnoće na stomaku.

Unsplash

3. Doručkujte proteine i vlakna

Studije pokazuju da uzimanje više proteina smanjuje masnoće na stomaku. U doručak obavezno uključite meso, ribu, jaja i pasulj. Takođe, jedna studija pokazala je da povećanje unosa vlakana takođe ima pozitivan efekat na sagorevanje masti na stomaku. Laneno seme, brokoli, avokado itd. – sjajan su izvor vlakana koja treba uključiti u obroke.

4. Pijte vodu umesto soka

Doručak koji uključuje sok jeste nešto što je vrlo često, međutim, to zapravo nije zdrava navika. Sokovi su puni tečne fruktoze, a njihova svakodnevna konzumacija može dovesti do povećanja masti na stomaku. Zapravo, studije pokazuju da slatka pića dovode do povećanja masti u jetri. Dakle, mnogo je zdravije potrebu za tečnostima utoliti vodom umesto sokom.

5. Pijte zeleni čaj

Iako se čini da je prirodno dan započeti šoljicom kafe, možda je dobra ideja da je zamenite zelenim čajem. Sadrži i kofein i antioksidant EGCG, a istraživanja sugerišu da on može biti od velike pomoći u gubljenju masti na stomaku.

Pixabay

6. Ponesite ručak na posao

Na ovaj način imate veću kontrolu nad unosom kalorija tokom dana. Kada izađemo na ručak, možda ćemo uneti više kalorija nego što smo nameravali. Ali strategija kontrole onoga što jedete može vam u velikoj meri pomoći da sagorite masnoće.

7. Spavajte duže

Studije pokazuju da nedovoljno sna rezultira debljanjem, što može uključivati i masnoću na stomaku.

8. Idite peške ili biciklom do radnog mesta

Poznato je da su kardio-vežbe dobar način sagorevanja masti na stomaku. Zato razmislite o vožnji bicikla do radnog mesta ili škole umesto da se vozite autobusom ili autom. Bićete zdraviji i bićete u formi.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike