Zašto Japanci imaju najmanju smrtnost tokom pandemije?

07.02.2021

08:17 >> 13:46

0

Za sve je kriv jedan sastojak, pokazala istraživanja

Zašto Japanci imaju najmanju smrtnost tokom pandemije?
Copyright Pixabay

Pandemija koronavirusa i dalje drži planetu u strahu. Smrtnost u velikoj meri varira od zemlje do zemlje, u čemu apsolutno najbolje rezultate pokazuje Japan. Najnovija statistika govori da je u zemlji izlazećeg sunca svega 18 mrtvih na million stanovnika a mnogi smatraju da je tajna upravo u jednom moćnom jedinjenju – jodu.

Ovakvi rezultati u skladu su i sa istraživanjem Nacionalnog reuma centra u Holandiji na čelu sa dr R. H. Verheesen koje je pokazalo da unošenje optimalnih količina joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije, obolelih od Kovida – 19.

Istovremeno, Dr. Gary Warren, glavni istraživač kompanije SAIC, u svom radu „Unos joda za smanjenje prenosa Covida-19 i smrtnosti od Covida-19“ objavljenom u publikaciji Reserch Gate, iznosi da dnevni unos maksimalno preporučenih količina joda dovodi do apoptoze – ćelijske smrti ćelija zaraženih Corona virusom, sprečavajući njegovo dalje širenje. A pošto Japanci spadaju u narode sa najvećim unosom joda, što je i tajna njihove dugovečnosti, zaključak je jasan.

Dnevnim unosom od 1,5 do 2,4 miligrama po osobi (u zavisnosti od telesne težine) pojačava se spremnost organizma za borbu protiv Covida -19 a samim tim značajno se smanjuje mogućnost prenos Covida-19 i smrtnost.

Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli.

Zato je važno da poradimo na preventivi i jačanju imuniteta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike