Korejski napitak od dva sastojka skida kilograme i salce na stomaku (topi 500 g dnevno)

05.03.2021

08:17 >> 23:50

0

Autor: Z. A.

Pristupačan i efikasan

Korejski napitak od dva sastojka skida kilograme i salce na stomaku (topi 500 g dnevno)
Copyright Pexels

Koliko Amerikanci i Evropljani vole osvežavajuću limunadu, toliko ljudi u Koreji obožavaju slatko-kiseli napitak od nara i jabukovog sirćeta. Ali on je zapravo mnogo korisniji i navodno može pomoći da izgubite neželjene kilograme.

Pritom, priprema se od namirnica koje su svima dostupne i jeftine!

možda će vas i ovo zanimati

Da bi potvrdili tu tezu, korejski naučnici su zamolili gojazne žene da piju dva puta dnevno napitak. Nisu bile na dijeti, a ipak je uočeno da gube značajnu količinu sala na stomaku. Prethodna istraživanja o kombinaciji nara i jabukovog sirćeta dala su slična otkrića, piše ženski magazin „First“.

– Možete skinuti pola kilograma za dan. Meni je pomogao da se uvučem u uske farmerice – izjavila je mama iz Čikaga Hajdi Hedstrom (41).

Ovaj čudesan napitak priprema se ovako:

U šoljicu sipajtejednu kašiku jabukovog sirćeta, 60 ml soka od nara, 250-350 ml vode i malo veštačkog zaslađivača, po želji.

Doktorka nauke i autora knjige „60 Seconds to Slim: Balance Your Body Chemistry to Burn Fat Fast!“ tvrdi da sirće i nar sadrže jedinjenja koja pomažu sagorevanju masti, a u kombinaciji su još efikasniji.

Kad su istraživači tražili razloge zbog kojih ovaj napitak tako deluje, otkrili su da on aktivira enzim AMPK, koji podstiče sagorevanje masnoće unutar pojedinih ćelija. Uzimanje sirćeta uz obrok pomaže da održite šećer u krvi stabilnim, baš kao i nar. Kad god je šećer u krvi pod kontrolom, glad i žudnja se smanjuju, potvrđuje dr Kerol Džonston.

Pixabay

Naučnici već godinama znaju da sićetna kiselina pokreće jetru da ubrza razgradnju masti. Ono što iznenađuje jeste da četiri različita jedinjenja u naru ubrzavaju učinak sirćetne kiseline.

Uzimanje sirćeta sa obrokom može da smanji nivo šećera u krvi za čak 54 odsto. A dobro regulisani šećer u krvi znači da naše telo luči manje insulina, hormona koji višak kalorija pretvara u masti na stomaku.

Istraživanjima je utvrđeno da ovaj napitak, kad se konzumira dva puta dnevno, pre, tokom ili neposredno nakon jela, može podstaći gubitak pola kilograma dnevno.

Napitak od sirćeta i nara sam po sebi neće dovesti do neverovatne transformacije, ali u kombinaciji sa zdravom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću može biti podsticaj.

Pre nego što počnete da ga ispijate i odvažite se na dijetu, posavetujte se sa svojim lekarom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike