Ništa slađe od neobavezne dremke: Četiri razloga zbog kojih ne bi trebalo da spavate na kauču

24.03.2021

20:21 >> 16:17

0

Autor: Z. A.

Čak iako ste se tako dogovorili

Ništa slađe od neobavezne dremke: Četiri razloga zbog kojih ne bi trebalo da spavate na kauču
Copyright Pexels

Dremanje na kauču je mnogima najdraža razbibriga. Iako polagano utanjanje u san dok gledate dobar film zvuči privlačno, čini se da nije tako savršeno. Štaviše, spavanje na kauču može biti prilično nezdrava aktivnost.

1. Kauč je prljav

Vaš kauč skuplja jako puno prašine, što i ne iznenađuje jer ga koristite svakoga dana, na njega vam padaju mrvice i jednostavno donosite svu prašinu i prljavštinu sa drugih mesta. Povrh svega, na njemu sede i vaši gosti. Naravno, možete ga redovno usisavati, ali gotovo je nemoguće rešiti se svih klica.

možda će vas i ovo zanimati

2. Spavate u pogrešnom položaju

Bez obzira na to koliko moderan bio, kauč je dizajniran isključivo za prijatno druženje, a ne za ugodan san. Kauči su neobičnih struktura koje onemogućuju da se namestite u pravilan položaj za spavanje. Štaviše, ni spavanje na podu nije toliko štetno za vaše zdravlje koliko je spavanje na kauču, piše Bright Side.

3. Izloženi ste ometanju

Kauč se obično nalazi u blizini televizora, svetiljki i u dnevnoj sobi u kojoj borave i drugi ljudi. Čak i najmanja svetlost televizora može biti razlog vašeg umora. U početku to možda nećete primetiti, ali na kraju će se iscrpljenost nakupljati i postajati deo vašeg života.

Pexels/ Polina Zimmerman

4. Kauč je neudoban

Osim šavova i pregiba na nezgodnim mestima, materijal na kojem spavate takođe može biti razlog vašeg lošeg sna. Sve te sitnice izludeće vas kad pokušavate zaspati. Biće vam ograničena i sloboda kretanja. Sledom toga, vaše telo neće moći da se opusti koliko je to potrebno. Sledećeg jutra, hteli vi to ili ne, verovatno ćete osećati užasne bolove u leđima ili vratu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike