"Naježim se kad izgovorim ime svog sina": Majka je posle tri meseca odlučila da promeni ime svog deteta

04.04.2021

17:50 >> 16:24

0

Autor: K. Obradović

Ono što joj se učinilo zabavnim, ispostavilo se da nije kada je ime počela da koristi u svakodnevnom životu

"Naježim se kad izgovorim ime svog sina": Majka je posle tri meseca odlučila da promeni ime svog deteta
Unsplash/Jonathan Borba

Majka koja je mislila da je izabrala “cool” ime za svoje dete, ubrzo je počela da preispituje svoju odluku. A onda je posle svega tri meseca, odlučila da pokrene proces promene imena deteta.

“Kajanje zbog imena” nije tako retko osećanje roditelja posle dolaska bebe.

Nekad nije važno kako se sami roditelji osećaju i šta im ime znači, već kad jednom krenu da ga upotrebljavaju u svakodnevnom životu shvate da može da izazove najrazličitije emocije.

Za jednu mamu sve je postalo toliko intenzivno da se ježila svaki put kada je trebalo da predstavi svog novorođenog sina, pa je posle samo tri meseca pokrenula zakonski postupak promene imena.

Kejt iz Australije, mislila je da je “cool” da svoje dete nazove Keš (Lova).

-U mojoj post-porođajnoj fazi nespavanja shvatila sam da smo možda prenaglili. Čak i kada pomislim na Džonija Keša, mogu da imenujem samo jednu njegovu pesmu – “I Walk the Line.”

A kada je sinčić i zvanično postao Keš, nekoliko reakcija raspršilo je roditeljske iluzije o “cool” imenu.

Lavina se pokrenula kada je “Apple” uveo svoje poslednje apdejte da vam iskaču emotikoni kada se otkuca neka relevantna reč, a zabrinuta mama ostala je da zuri u fotografiju stare vreće sa novcem kada je pomenula ime sina.

Potom su se šalili na njen račun, pitajući je da li se i njegovo ime piše sa znakom za dolar kao što to ima muzička zvezda Ke$ha. A nije prošlo mnogo vremena dok na poklon nisu dobili majicu na kojoj piše “Cash is King” (Keš je kralj).

A kap u punoj čaši za Kejt je bilo kada je jedan drugi roditelj rekao kako je Keš hipstersko ime. Tada je već počela da se ježi kada bi trebalo da predstavi svog sina.

Kada je Keš napunio tri meseca, njegovo ime je zakonski promenjeno u Ruben, a čak su i njihovi prijatelji priznali da im je laknulo.

-Moja prijateljica je došla i napravila za Rubena proslavu povodom promene imena. Izvesna doza humora je zaista neophodna u situacijama poput ove – priznala je Kejt.

Pročitajte još

 

 

 

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

TAGOVI:

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti