Muškarci smatraju da to nije ništa, žene kažu da je prevara

15.04.2021

17:20 >> 16:06

0

Izgleda da granice nisu iste kod oba pola

Muškarci smatraju da to nije ništa, žene kažu da je prevara
Copyright Profimedia

Nije lep osećaj biti prevaren od strane voljene osobe. Dok je za mnoge potpuno jasno šta se smatra preljubom, za druge ta granica i nije baš tako jasna. A izgleda da se muškarci i žene neće baš složiti oko toga gde je granica.

Jedno istraživanje pokazalo je poražavajuće rezultate prema kojima 49% muškaraca smatra da poljubac s drugom osobom nije prevara. Pritom se misli na strastveni poljubac kakvi se obično razmenjuju na početku veze.

Istraživači BBC-a, ispitali su 2.000 ljudi o njihovim odnosima i ponašanjima u vezi. Više od polovine ispitanika, čak njih 51 odsto, sajber-seks s drugim osobama ne smatraju prevarom, prenose mediji.

Profimedia

Ipak, sa jačim polom se ne slaže stručnjak za porodicu i veze, dr Fren Volfiš.

Muškarci osećaju veliku krivicu kada rade nešto za šta znaju da je pogrešno i ne mogu to da podnesu, pa sebi racionalizuju stvari tako da se uvere da ipak ne rade ništa pogrešno.

Ali da pitaju žene, kao što su ih pitali i istraživači, uverili bi se da one na to ne gledaju istim očima. Više od 70 odsto njih smatra da je tu, ipak, reč o prevari.

Pogotovo što postoje prevare različitog tipa – emocionalne, fizičke, seksualne ako to radite s nekim s kim niste u vezi, naglašava dr Volfiš.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike