Dijeta ratničkom supom doktora Oza: Ništa nije bolje za varenje i mršavljenje od supice

29.04.2021

07:17 >> 07:23

0

Autor: Z. A.

Korisni sastojci iz supa lakše ulaze u telo i možete ih jesti koliko želite

Dijeta ratničkom supom doktora Oza: Ništa nije bolje za varenje i mršavljenje od supice
Copyright Pexels

Čišćenje organizma juhama mnogo je učinkovitije od popularnih smuti dijeta, kaže doktor Oz. Zeleni kašasti sokovi obično se preporučuju kao jedini obroci kod detoks dijeta zbog visokog udela nutrijenata koji ostaju u sirovom povrću. Takođe se u ovim sokovima ti nutrijenti razbijaju na najmanje delove, zbog čega se bolje apsorbuju u organizmu.

Ali kašasti sokovi imaju jednu manu koju supe nadoknađuju – nemaju vlakna.

Vlakna se u organizmu ponašaju kao četke. Ona doslovno čiste probavni sistem od štetnih materija i omogućuju njihovo brzo izbacivanje.

Miksanjem povrća u blenderu vlakna se razbijaju i gube svojstvo čistača. Upravo zbog toga su supe bolji izbor za detoksikacijsku dijetu. Dr Oz objašnjava da nutrijenti iz supa, iako ih u smutijima ima više, lakše ulaze u organizam. One su dobre za imunološki sistem i čuvaju srce zbog visokog udela vitamina K. Odlične su i za gubljenje kilograma jer su lako probavljive i ubrzavaju metabolizam.

Bez brojanja kalorija

– Stoga je ova trodnevna detoksikacijska dijeta supama idealan početak za bilo koji program mršavljenja – kaže Oz.

U ovom trodnevnom planu, dodaje, supe se jedu pet puta na dan. Počinje se posebnom supom za doručak, koja u stvari podseća na kašu od žitarica. Zatim sledi supa za užinu, pa za ručak, ponovno užina i na kraju supa za večeru.

Kod ove dijete nema brojanja kalorija!
Količina supa koju ćete pojesti za obrok zavisi samo od vas – jedete do sitosti.

Pexels

Čarobne supe

Sve supe pravite u istom loncu kako biste očuvali hranljive sastojke i koristi namirnice za detoks.
Prva supa u danu u stvari je ovsena kaša s voćem i začinima poput cimeta. Ovas će vam dati potrebnu energiju ujutro, a u kombinaciji s voćem i cimetom pomoći će probavnom sistemu da izbaci štetne materije i pripremi ga za nastavak dana.
Dr Oz preporučuje i ratničku supu, Bilerovo varivo i pileću supicu.

Ratnička supa po preporuci dr Oza

Ratnička supa obiluje crnim i belim lukom, kao i raznim povrćem koje jača imunitet i daje energiju organizmu.
Bilerovo varivo dobilo je naziv po doktoru Henriju G. Bileru, autoru knjige “Hrana je vaš najbolji lek”. Ovo varivo sastoji se od zelenog povrća poput graška i tikvice, lišća celera i peršuna.

Kad se izmiksa u gustu supu uz dodatak kokosovog ili maslinovog ulja, ovo povrće pruža vitamine i minerale potrebne za obnavljanje prirodne funkcije metabolizma. Ovu supu jedite i do dva puta na dan. Za večeru je najbolja pileća supa, puna proteina, nutritivnog povrća i ukusnih začina. Nju možete napraviti dan ranije kuvajući piletinu na laganoj vatri, savetuje dr Oz.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike