Eva Mendez podelila roditeljski savet, pa izazvala žestoku raspravu

29.04.2021

20:20 >> 17:55

0

Autor: K. Obradović

Njeni pratioci odmah su se podelili u dva tabora

Eva Mendez podelila roditeljski savet, pa izazvala žestoku raspravu
Profimedia

Lepa glumica Eva Mendez sa suprugom i kolegom Rajanom Goslingom ima dve ćerke – šestogodišnju Esmeraldu i četvorogodišnju Amandu. Njen princip je da na društvenim mrežama ne objavljuje fotografije svoje dece, ali je, ipak, odlučila da podeli svoj omiljeni roditeljski savet kojim se i sama rukovodi u njihovom vaspitavanju.

-Ne pitaju me često koja mi je omiljena roditeljska izreka, ali svejedno ću je objaviti – napisala je, pa podelila fotografiju s citatom: “Udarci razvoju deteta čine isto što i udaranje supružnika čini braku.”

To je među njenim pratiocima izazvalo žustru raspravu o disciplinovanju i kažnjavanju dece.

Eva Mendez Profimedia

“Imam troje dece i razumem potrebu da udarite dete. Većina nas odrasla je u kulturama u kojima je fizičko kažnjavanje rutina, pa je prihvaćeno. Ali mislim da treba da radimo ono u šta želimo da pretvorimo našu decu. I nismo savršeni, pa to znači i da treba da se izvinimo deci kad uprskamo – napisala je jedna majka.

Međutim, mnogi se nisu složili, te smatraju da kažnjavanje udaranjem po zadnjici ima svrhu.

“Nikome nije cilj da udara dete, ali to ima korektivnu ulogu u odgajanju dece. To je potpuno drugačije od udaranja druge osobe. To nije ispravno”, “I mene su roditelji znali da udare i znam da poštujem druge. Veruj mi, zaslužila sam jer sam bila derište”, njihovi su stavovi.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi