Ovih 10 toksičnih misli sprečava vas da pronađete pravu ljubav

15.05.2021

20:49 >> 21:28

0

Autor: Z. A.

Izvor: sensa.mondo.rs

One su poput blokatora zdravih emocija

Ovih 10 toksičnih misli sprečava vas da pronađete pravu ljubav
Pexels

Da li znate da postoje toksične misli koje blokiraju vaš put ka srećnoj ljubavi? Ako ste dugo usamljeni i maštate o istinskoj ljubavi, vreme je da resetujete svoje misli i energiju.

Evo koje misli vas sprečavaju da pronađete pravu ljubav:

1. Svi koji su bili dobri za mene sada su zauzeti

Ova misao izgleda kao da želite krivicu za svoje ljubavne neuspehe da prebacite na druge. Ovakvim mislima pokazujete da ste već odustali od potrage za ljubavi i tako šaljete kosmosu negativne vibracije koje vas sputavaju da primetite šanse za ljubav.

2. Muškarci me se plaše

Žene sa razvijenim egom često imaju odbojan stav prema potencijalnim partnerima. Ali to se dešava zbog straha da ne budu povređene. Pokažite signale ljubavi, budite ljubazni i pružite šansu da vas upoznaju.

3. Vučem rane iz prošlosti

Pogrešna ljubavna iskustva ne treba da budu kočnica, već odskočna daska. Sada ste bogatiji za novu lekciju i znaćete kako da izbegnete loše izbore i lakše prebrodite probleme. Ne vraćajte se unazad, već živite sada i dozvolite nekome da vas voli.

4. Želim da uvek budem centar partnerove pažnje

Koliko god bezazleno izgleda, ova misao je pogrešna. Ne očekujte da partner nema ništa drugo u životu osim vas. Vi niste njegov odraz u ogledalu, već životni saputnik. Ako insistirate na konstantnoj pažnji i pokušavate da ga odvojite pod ostatka sveta, vaša ljubav će se brzo istrošiti.

Pexels/ Jonathan Borba

5. Osvetoljubivost je moćna lekcija u ljubavi

Ako vas neko povredi, imate dva puta – da odete od njega ili mu oprostite. Svaka osveta i kažnjavanje u ljubavnim odnosima dovodi do većih problema i blokada. Ne dozvolite da bes proguta ljubav.

6. Važno je da je seks dobar

Pogrešno! Intimni odnosi su jako bitna stavka u svakoj vezi, ali ne i najvažnija.

7. Najvažnije je da dobro izgleda

Prvo se zaljubljujemo u fizički izgled, ali tokom razvijanja veze on gubi na značaju. Ne dozvolite da neko postane deo vašeg života samo zato što izgleda lepo i atraktivno.

8. Želim da budem u vezi jer mi je to lakše nego da budem sama

Najvažniji preduslov za ispunjen ljubavni život prvenstveno je razvijena ljubav prema sebi. Ne možete nekoga potpuno voleti ukoliko ne volite sebe. Naučite da uživate u svom društvu, poklonite sebi divnu ljubav. Na taj način razvijate emocionalnu inteligenciju i bolje se snalazite u vezama.

9. Nikada neće naći bolju osobu od mene

Gde se ego razvija, tu ljubav bledi. Prestanite da ponavljate kako ste najbolji izbor za njega. Skromnost je vrlina koja budi čaroliju ljubavi.

10. Nije mi ništa. Nisam ljuta!

Svaki put kada sakrijete svoje emotivno stanje od partnera, ugrožavate vaš odnos. Razgovarajte o svakom problemu, otvoreno pokažite osećanja i lakše ćete preći preko svake nevolje u vezi.

Pexels

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti