Sprečite prejedanje prirodnim putem: Postoje četiri namirnice koje suzbijaju apetit

30.05.2021

07:17 >> 08:05

0

Put do željene linije može biti lakši ako upotrebite neke proverene, a prirodne trikove

Sprečite prejedanje prirodnim putem: Postoje četiri namirnice koje suzbijaju apetit
Copyright Profimedia

Sigurno ste već čuli savet da treba da prestanete da jedete kad je najslađe, ali vam ne polazi za rukom da ga sprovedete u delo.

A da li ste primetili da vam određene namirnice duže drže sitost i da kad njih konzumirate nema napada glada?

Zato vam donosimo spisak od četiti namirnice koje suzbijaju apetit i koje će vam pomoći da ne posežete za hranom koja može da naškodi vašem stomaku i vašoj liniji.

Ove namirnice smatraju se najboljim prirodnim izborom za suzbijanje gladi.

Zeleni čaj

Ekstrakt zelenog čaja izvrsno je sredstvo za sagorevanje masti i smanjenje apetita. Sadrži dva glavna jedinjenja koja pomažu u procesu mršavljenja – kofein i katehine. Studije navode da katehini takođe pomažu da se pokrene metabolizam, što je ključno kada nameravate da smršate.

Popijte 200 do 250 ml zelenog čaja dva puta dnevno za efikasne rezultate.

Pexels

Bademi

Orašasti plodovi smatraju se izvrsnim zalogajem za suzbijanje gladi u poslepodnevnim časovima. Ali posebno bi vam mogli koristiti bademi koji su puni vlakana, bogat su izvor antioksidanata, vitamina E i magnezijuma. Pojedite šaku badema kad osetite iznenadan nalet gladi.

Đumbir

Ova biljka ima neverovatna lekovita svojstva. Stimuliše sistem za varenje, ublažava mučnine i suzbija apetit. Prema jednom istraživanju sprovedenom 2012. godine, muškarci koji su konzumirali đumbir tokom doručka, osećali su se sito najmanje tri sata nakon obroka.

Možete konzumirati čaj od đumbira ili čak suplemente đumbira nakon savetovanja s lekarom.

Pixabay

Kafa

Zbog visokog udela kofeina kafa se ne smatra dobrom za zdravlje. Ali kada govorimo o gubitku kilograma, može da bude korisna. Kafa smanjuje apetit, povećava sagorevanje kalorija i razgradnju masti. Važno je imati na umu da se to odnosi na crnu kafu, a ne mnogima omiljenu s mlekom i šećerom.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike