Božija kapljica uz lekovite biljke i začine postaje lek: Pripremite po receptu ruskih travara
Uspešno pomaže kod osam bolesti
Ispijanje vina najčešće vezujemo za hedonizam, ali trebalo bi da znate da ono nije slučajno piće bogova.
Može da ima izuzetno lekovitu moć i to u borbi protiv najtežih bolesti, a koristi se i za pripremu brojnih prirodnih melema.
Kvercitin, resveratrol i pektini koji se sadrže u vinu usporavaju starenje, bore se sa malignim ćelijama, jačaju krvne sudove i smanjuju upale, pomažu kod infarkta, dijabetesa, Alchajmerove bolesti.
Isceljujuća moć napitka se udvostručuje ukoliko je vino obogaćeno lekovitim biljkama i začinima. Probajte da pripremite biljno vino po receptima ruskih travara. Naravo, nema preterivanja sa konzumiranjem!
Protiv upala
Prelijte 80 g listova žalfije litrom crvenog vina. Ostavite 8 dana da odstoji. Konzumirajte čašu posle jela.
Žalfija i vino su savršena kombinacija.
Protiv kašlja
Pomešajte pola čajne kašičice anisa sa čajnom kašičicom mlevenog korena sladića i sa pola čajne kašicice suve mirođije. Prelijte biljke litrom crvenog vina. Ostavite 8 dana da odstoji.
Protiv toksina
Zagrejte 2 l crvenog vina na 70 stepeni. Dodajte 3 supene kašike meda, pola čajne kašičice kantariona, kamilice i hajdučke trave, 6 karanfilića i prstohvat cimeta. Ostavite nedelju dana da odstoji. Popijte 50 ml toplog napitka dnevno.
Protiv srčane neuroze
U 50 g crvenog vina dodajte 24 kapi svežeg ceđenog soka od hajdučke trave. Popijte polovinu doze ujutro, drugu polovinu uveče.
Protiv tuberkuloze
30 g korena pelina prelijte sa pola litra belog vina. Kuvajte tokom 10 min, dodajte malo meda. Sačekajte da se ohladi, procedite. Konzumirajte supenu kašiku napitka pre jela.
Protiv kamenca u bubrezima
Jednu supenu kašiku sveže ceđenog soka od divlje nane dodajte u litar belog vina. Konzumirajte supenu kašiku napitka 3 puta dnevno.
Protiv povraćanja
Stavite 8 g korena iđirota u litar crvenog vina. Ostavite 5 dana da odstoji. Popijte 20 g napitka kada osetite refleks povraćanja.
Protiv umora
Supenu kašiku listova crne ribizle prelijte sa pola litra belog vina. Ostavite 5 dana da odstoji. Popijte 20 ml pre jela.
pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari