Važi za jedan od najzdravijih prirodnih preparata: Da li ste probali lavandin med

30.06.2021

07:17 >> 15:25

0

Među najlekovitijim je vrstama meda sa snažnim delovanjem, a može biti svetlije ili tamnije boje

Važi za jedan od najzdravijih prirodnih preparata: Da li ste probali lavandin med
Copyright Profimedia

Lekovita svojstva meda svima su nam dobro poznata. Kao najuniverzalniji prirodni lek nalazi se u svakom domu za slučaj preventive i jačanja imuniteta organizma, ali i lečenja različitih tegoba i bolesti.

Prirodni med je bogat sadržajem raznih vrsta šećera i velikim brojem drugih sastojaka, imajući u vidu lako asimilujuću osobinu, hranljivu vrednost, sadržaj mineralnih soli i vitamina i lekovite materije.

U slučaju nazeba koristi se sa drugim namirnicama i lekovima, pa se tako uzima med razmućen u mleku ili sa sokom od limuna ili toplim čajem.

Profimedia

Lavandin med

Intenzivnog je ukusa i mirisa, a može biti i tamnije i svetlije boje. Među najlekovitijim je vrstama sa snažnim delovanjem, omogućuje korišćenje kalcijuma i gvožđa iz hrane. Posebno se preporučuje trudnicama i svima koji imaju manjak kalcijuma u organizmu, kod problema sa zubima i kostima, osteoporozom, povišenim krvnim pritiskom. Prija organima za varenje, čisti pluća i umiruje kašalj.

Lavandin med ima umirujuće dejstvo i snažan je borac protiv nervoze pa tako i poboljšava kvalitet sna. Pomaže u borbi sa blažim oblicima depresije. Lavandin med ublažava simptome izazvane predmenstrualnim sindromom. Osobama sklonim polenskim alergijama savetuje se svakodnevno uzimanje meda od lavande, piše magazin.novosti.rs.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike