Dženifer Aniston vratila ugljene hidrate u ishranu, a evo zašto je to dobra odluka

05.07.2021

14:20 >> 10:33

0

Slavna glumica više ne beži od sendviča i testenine

Dženifer Aniston vratila ugljene hidrate u ishranu, a evo zašto je to dobra odluka
Copyright Dženifer Aniston Profimedia

Ona je poznata po savršenoj figuri i posvećenosti treninzima i zdravoj ishrani. Svojevremeno je slavna američka glumica Dženifer Aniston (52) govorila o tome kako je na početku karijere morala da se odrekne sendviča sa majonezom koje je obožavala, jer joj je i agent savetovao da je bolje za nju i njenu karijeru da izgubi nekoliko kilograma.

Ipak, kako stvari stoje, Dženifer je odlučila da sada vrati ugljene hidrate u svoju ishranu, pa je tako nedavno izjavila da ponovo jede hleb i testeninu, ali u umerenim količinama.

Dženifer je sebi dala oduška, jede ono što joj odgovara, pa čak i ugljene hidrate. odnosno sendviče i testo.

– Svi se mnogo boje korpice sa hlebom, ali ne i ja. Vratila sam ga u ishranu, sve je OK dok je to umereno – komentarisala je nedavno glumica, a piše “Vogue”.

Profimedia

A uz to je otkrila i da ima osećaj da njeno telo to ceni.

Ugljeni hidrati su već neko vreme na crnoj listi velnes zajednice, naročito zbog popularnosti dijeta i načina ishrane poput Atkinsove i keto dijete.

Ipak, oni su neophodni, a istraživanja pokazuju da se zbog nedostatka ugljenih hidrata pojavljuje disbalans u telu.

Naime, kod žena se pokazalo da dijeta s niskim udelom ugljenih hidrata utiče na hormone, posebno na hipotalamus, hipofizu i nadbubrežne žlezde, koji regulišu brojne funkcije – od stresa, nivoa energije i raspoloženja do polnog nagona, metabolizma i imuniteta.

Profimedia

Istraživanja sugerišu da premalo ugljenih hidrata zapravo može da podstakne porast hormona stresa kortizola, kao i da utiče na menstrualni ciklus i obrasce spavanja, pa čak i da uzrokuje gubitak kose.

Jedno istraživanje tinejdžerki koje su šest meseci sledile keto ishranu s vrlo malo ugljenih hidrata pokazalo je da je 45 odsto njih imalo menstrualnih problema.

Dženifer Aniston Printscreen ,,Jimmy Kimmel live”

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike