Pustite ovoga jutra glas: Pevanje pod tušem popravlja raspoloženje i smanjuje nervozu

08.08.2021

07:17 >> 07:19

0

Psiholog kaže da kombinacija pevanja i različitih temperatura vode može uticati na našu opuštenost ili budnost

Pustite ovoga jutra glas: Pevanje pod tušem popravlja raspoloženje i smanjuje nervozu
Copyright Profimedia

Da li uživate da pevate pod tušem? Ta aktivnost mogla bi samo da poveća vaše opšte blagostanje. Pevanje pod tušem može vas učiniti srećnijim, budnijim i energičnijim, pokazalo je istraživanje „Harvey Water Softeners“.

Oni koji su učestvovali u istraživanju rekli su da su bili srećniji kada su nedelju dana pevali pod tušem nego onda kada nisu. To je imalo uticaj i na njihov opšti pogled na svet jer su smatrali da je život korisniji i bili su osjećajniji prema onome što se oko njih dešava.

čitajte i ovo

Majkl Padrejg Ekton, konsultant i psihološki terapeut, rekao je da rezultati studije imaju smisla jer pevanje ima moć da podstakne naše raspoloženje, dok različite temperature vode mogu uticati na to koliko se opušteno ili budno osećamo.

– S psihološke i naučne perspektive, pevanje poboljšava naše raspoloženje jer nas zaista tera da budemo svesni disanja. Kad pevamo, jednostavno moramo disati dublje. Time se povećava nivo kiseonika i šalje se poruka mozgu da smo spremni smiriti se. Otkucaji srca nam se usporavaju, krvni pritisak se smanjuje jer se krvni sudovi opuštaju i jednostavno se osećamo mirnije – objasnio je Ekton.

Pexels/ Armin Rimoldi

Pevanje takođe ima moć da nas što više prizemlji u sadašnjem trenutku, zbog potrebnog fokusa, piše Metro.

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike