Test od 30 sekundi otkriva da li vam je srce zdravo: Postoje dva moguća rezultata, od kojih je jedan zabrinjavajući

02.02.2023

05:31

0

Autor: Z.A.S.

Potrebne su vam jedna veća činija i hladna voda

Test od 30 sekundi otkriva da li vam je srce zdravo: Postoje dva moguća rezultata, od kojih je jedan zabrinjavajući
Test od 30 sekundi za cirkulaciju - Copyright Profimedia

Da li ste znali da, bez problema, i sami možete da proverite da li je vaše srce zdravo? Sve što je potrebno jeste da uradite kratak test u kućnim uslovima.

Potrebna vam je jedna veća posuda, da u nju mogu da stanu obe šake i hladna voda. Posudu napunite hladnom vodom, a da biste postigli bolji efekat, dodajte i malo leda.

Zatim zaronite šake u tu posudu i zadržite ih unutra tačno 30 sekundi. Na ovaj način ćete saznati kako će krv reagovati kada dođe u kontakt sa ledenom vodom.

Ukoliko ste sve obavili, nakon 30 sekundi proverite stanje svog srca.

Dva moguća rezultata

1. Prsti su pocrveneli

Ukoliko su vaši prsti pocrveneli, to je dobar rezultat i znači da nemate probleme sa oksigenacijom u krvi. U prevodu, vaše srce i cirkulacija krvi su u najboljem redu.

Profimedia
 

2. Prsti su pobledeli ili su postali tamnoplavi

Ukoliko su prsti dobili bledu boju, ili su poplaveli, postoji mogućnost da imate problem sa cirkulacijom krvi. Do ovoga dolazi jer je u vašim ćelijama krvi nizak nivo kiseonika, ili zbog toga što imate problem sa prenošenjem kiseonika putem krvotoka.

U ovom slučaju, možete da probate da zagrejete ili masirate predeo ruku kako bi se vratila normalna boja. Ako se to ne desi brzo, obavezno posetite lekara. Posebno ako prilikom testa osetite kratak dah, bol u glavi ili grudima, preznojavanje, ukočenost u ramenima, nogama, rukama, prstima ili petama, vrtoglavicu, znak je da pod hitno treba da uradite pregled.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike