Doktorka upozorava: Postoje delovi tela koje ne perete dovoljno često, jedan skoro svi preskaču

04.01.2023

15:37

0

Autor: K. O.

Sem što je gadno, otvara i mogućnost za infekcije

Doktorka upozorava: Postoje delovi tela koje ne perete dovoljno često, jedan skoro svi preskaču
bruce-mars-Q_iJuyRdy4c-unsplash - Copyright Unsplash

Možda se kupate svakodnevno i smatrate da držite do higijene, međutim i vi ćete promeniti mišljenje kada odgledate video koji je objavila doktorka Džen Kodl.

Ona je na svom TikTok nalogu, na kom je prati oko 100 hiljada ljudi, podelila video u kom objašnjava koje delove tela ne peremo dovoljno često i on je ubrzo postao viralan. 

Koji su delovi tela zanemareni

Na samom vrhu liste našao se pupak, deo tela koji najčešće zanemarujemo pri pranju, a trebalo bi da mu posvetimo dodatnu pažnju, kako bismo ga temeljno očistili.

Uši, odnosno njihov vrh, kao i ušna resica, te prostor iza ušiju mnogi takođe preskaču tokom pranja, što nikako ne bi smeli.

 

- Želim da posebno operete ovaj deo tela. Ako protrljate uvo, pomirišete i odvratno je, niste ga prali već neko vreme - objasnila je.

Prljavština ispod noktiju

Nokti na prstima, takođe su zanemarena područja ispod kojih se može nakupiti mnogo prljavštine, zato ih treba dobro izribati.

Printscreen/TikTok
Doktorka sa TikToka

Dilema kod pranja nogu

Doktorka je odgovorila i na ovu večnu dilemu - ako vam sapunica samo teče niz noge, znači li to da su čiste? Odgovor je, pogađate, negativan.

- Da, zaista morate prati noge - rekla je i dodala kako posebnu pažnju treba obratiti na prste na nogama i prostor između njih kako biste sprečili ceo niz mogućih infekcija.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike