Zeleni detoks s kupusom je zapravo eliksir zdravlja odličan za jetru

15.10.2020

12:13 >> 10:49

0

Autor: Z. A.

Kad vidite šta je sve u njemu, odmah će vam biti bolje

Zeleni detoks s kupusom je zapravo eliksir zdravlja odličan za jetru
Copyright Pixabay

Da biste odžali zdravlje i vitalnost, morate da se posvetite ishrani. A pomoćna sredstva mogu vam biti različiti napici, sokovi i smutiji, a njih je danas toliko mnogo da je teško napraviti pravi izbor.

Mi vam predlažemo jedan zeleni eliksir zdravlja.
Potpuno prirodan, ova napitak od nekoliko namirnica o kojima se već neko vreme priča i piše i piše pomoći će vašem organizmu da izbaci toksine, ojačaće vam imunitet, oporaviti vam digestivni trakt i napuniće vas energijom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Pevajte vesele pesme: Štitnoj žlezdi prija kad pustite glas

Kupus, limun, celer, kruška, đumbir i nana – to je ukratko lekarski konzilijum koji učestvuje u ovom savršeno zdravom napitku od vitamina, vlakana i hlorofila.

Takođe, kupus ili dr Kupus obiluje vitaminom C i sumporom koji su odgovorni što ovo povrće uspešno uništava slobodne radikale i mokraćnu kiselinu, glavne uzročnike kožnih bolesti i reumatizma.
Svež kupus takođe sprečava apsorpciju masnoća posle obroka i tako snižava nivo holesterola. Tokom žvakanja i seckanja iz kupusa se oslobađaju izotiocijanati i indoli, supstance za koje je dokazano da deluju preventivno protiv raka.
Svež kupus pomaže i kod malokrvnosti, nesanice, depresije i anksioznosti.
Hlorofil je sastojak iz biljaka koji skuplja svetlost i koristi je za stvaranje energije. On daje biljkama zelenu boju, pa je biljkama ono što je krv za čoveka. Hlorofil blagotvorno utiče na organizam, od alkalizovanja do zaštite od raka.

Pixabay

Sastojci:

100 g svežeg kupusa

1 limun

25 g celera

1 kruška

1 manji koren đumbira

500 ml vode

2-3 grančice sveže nane

Priprema:

Sve sastojke dobro pomešajte u blenderu i pijte sok ili smuti, kako vam drago, svakog jutra bar tri nedelje. Ovaj napitak će pomoći jetri da izbaci sve nakupljene toksine iz organizma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike