Kantarion - lek za pet tegoba

18.10.2020

11:19 >> 09:58

0

Gospina trava pomaže od kožnih obolenja do depresije

Kantarion - lek za pet tegoba
Copyright Pixabay

Poznata vam je tvrdnja da za mnoge bolesti priroda nudi rešenje. Poslednjih godina, ljudi se sve više okreću prirodi i lek traže među lekovitim biljkama. Kantarion je odavno poznat po svojim lekovitim svojstvima, a evo gde vam ulje ove biljke može pomoći.

Kantarionovo ulje dolazi iz biljke koja je u narodu još poznata pod imenom gospina trava, te se kaže da ne postoji oboljene kako fizičko tako ni psihičko, a da ga ovo ulje ne može izlečiti. Spekat mu je širok, od kožnih oboljenja i oštećenja, pa sve do depresije.

Depresija

Kantarionovo ulje ima antibakterijsko i antivirusno delovanje, a istraživanja su pokazala kako na depresiju, pa čak i onu sezonsku, ima uticaj zato što usklađuje nivo hormona seratonina i dopamina.

Kožni problemi

Kantarionovo ulje odličan je izbor kao lek za kožne probleme, zbog toga što deluje antibakterijski. Rane će brže zarasti, dok možete lečiti i opekotine prvog stepena. Ali ne savetuje se da se koristi kada idete da se sunčate, jer može da poveća šansu od crvenila kože i opekotina. Koristi se tako što se namaže na određeno mesto na koži, ali nemojte ga stavljati na one rane koje još krvare.

Možda vas zanima: Sve što treba da znate o probioticima

Probavne tegobe i upale

Može da se koristi i kada vas boli stomak, kod upale jajnika, ali i kod bolnih bubrega, kao i protiv dijareje.

Masaža

Kantarionovo ulje pogodno je za masaže, a pomoći će čak i kod probadajuće boli. Možete ga uzimati i oralno dva puta dnevno, dok je čaj od gospine trave koristan i za bolove u leđima izazvane napetošću.

Uklješteni živci

Za bol živaca, odnosno kod uklještenih živaca, dve do tri kapi kantarionovog ulja stavite u dve kašike maslinovog ili bademovog ulja, te mažite na bolno mesto svaka tri sata.

Saznaj više:

Ako imate problema sa spavanjem, ovo su najbolja eterična ulja

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike