Postoji spasonosni prirodni lek protiv upale bešike

22.10.2020

19:12 >> 09:44

0

Autor: Z. A.

A taj problem ume da bude jako neprijatan i dugotrajan

Postoji spasonosni prirodni lek protiv upale bešike
Copyright Pixabay

Ko god je imao upalu bešike zna koliko ona može biti bolna i uporna. Imate osećaj kao da morate urinirati iako to nikako ne uspevate, a sve vreme prisutni su probadajuća bol i pritisak. I nakon što uspete da mokrite, osećaj je izrazito bolan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Kantarion – lek za pet tegoba

Naravno da je osnovna stvar da posetite lekara i redovno uzimate terapiju, ali i neki prirodni melemi mogu pomoći da se upala bešike smiri.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu bešike u 90 odsto slučajeva krivcem se smatra uropatogena bakterija ešerihija koli. Ali kako biste je se rešili na prirodan način, predstavljamo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika, koji bi već nakon prve kure trebalo da ublaže taj neprijatni problem. Iako se mnoge bakterije ponekad vraćaju poput bumeranga, neki prirodni lekovi bi to mogli da spreče.

Kada se udruže četiri prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim dejstvom, dobijamo moćni prirodni lek, koji provereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv ešerihije koli.

Recept za prirodni antibiotik protiv upale bešike

Pomešani u pravoj razmeri – koren peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim delovanjem pobediti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci:

250 g korena peršuna

250 g limuna s korom

250 g meda (po mogućnosti od žalfije)

200 ml maslinova ulja

Priprema:

Peršun i limun s korom treba usitniti, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksati u blenderu.

Dobićete kašastu smesu koju treba da čuvate u frižideru. Svakog jutra treba uzimati jednu kašiku.

Nakon što potrošite celu količinu, trebalo bi da ste se rešili bakterije.

Napomena: Med bi bilo dobro da nabavite kod proverenog pčelara, limun bi svakako trebalo da bude neprskan, ali ako ga ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite.

Pixabay

ČITAJTE: Pevajte vesele pesme: Štitnoj žlezdi prija kad pustite glas

Šta još možete učiniti za svoj urinarni trakt?

  • Pijte dosta vode
  • Idite redovito u toalet, nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak u toalet jer zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože.
  • Pijte čaj od peršuna, on deluje kao diuretik i ubrzava proces lečenja – dve kašičice suvog peršuna stavite u 250 ml proključale vode i pustite da odstoji od šest do 10 minuta.
  • Grickajte krastavac – osiguraće vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.
  • Zagrejte donji deo stomaka – toplina koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol, a za to vam može poslužiti topli termofor.
  • Pijte sok od brusnice – brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta.
  • Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu uzrokovati iritaciju zida bešike i pomoći bakterijama da lakše uđu unutra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike