Istraživanje pokazalo da žene bolje spavaju pored svojih pasa nego pored partnera

16.07.2022

17:14

0

Autor: Z.A.S.

Partneri često imaju različit ritam buđenja i spavanja, što poprilično utiče na kvalitet sna, dok se psi, sa druge strane, psi prilagode ritmu vlasnika

Istraživanje pokazalo da žene bolje spavaju pored svojih pasa nego pored partnera
Žena spava sa psom 2 - Copyright Profimedia

Da li ste kojim slučajem primetili da žene su žene, koje spavaju u krevetu sa svojim psom, odmornije u odnosu na one koje spavaju pored svojih partnera?

Ukoliko jeste, izgleda da to uopšte nije slučajnost, jer istraživanja pokazuju da one žene koje krevet dele sa svojim psom, imaju kvalitetniji san, u odnosu na one koje ga dele sa partnerom.

Kristi L. Hofman je doktorka i profesorka životinjskog ponašanja i upravo ona je sprovela istraživanje u kojem su učestvovale 962 žene koje su potvrdile da spavaju mnogo mirnije pored svojih pasa nego pored svojih partnera.

Istraživanje je takođe pokazalo i to da im psi pružaju osećaj sigurnosti i utehu što, takođe, pomaže u postizanju mirnog sna.

Verovatno se pitate u čemu je stvar.

Doktorka Hofman objašnjava da partneri često imaju različit ritam buđenja i spavanja, što poprilično utiče na kvalitet sna, dok se psi, sa druge strane, psi prilagode ritmu vlasnika, a pritom pružaju i osećaj zaštite.

Profimedia
 

Dakle, ukoliko imate problem sa snom, možda je vreme da partnera pošaljete na kauč, a psa premestite u krevet. Ovo je, naravno, samo šala, a vama ostavljamo da odlučite šta je za vas najpametnije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike