Ortodont otkrio: Neočekivano, ovu aktivnost treba da upražnjavate da biste imali zdrave zube i sredili zadah

26.04.2022

19:46

0

I morate da je radite određeno vreme

Ortodont otkrio: Neočekivano, ovu aktivnost treba da upražnjavate da biste imali zdrave zube i sredili zadah
Scena iz filma 50 niijansi sive - Copyright Film "50 nijansi sive"/Profimedia

Pprema rečima ortodonta dr Kaleda Kasema, ljubljenje bi moglo da pomogne da vaši zubi budu zdravi, ali i da spreči loš zadah. Međutim, ne radi se o bilo kakvim poljupcima. On smatra da bi trebalo da se ljubite četiri minuta dnevno za najbolji učinak.

– Glavna prednost ljubljenja jeste da podstiče proizvodnju više pljuvačke u ustima – rekao je. - Pljuvačka je važna jer vam pomaže da žvaćete, gutate, bori se protiv bakterija u ustima i sprečava loš zadah, što je definitivno idealno kada se ljubite.

Pljuvačka takođe neutrališe kiseline koje se nalaze na vašim zubima, pomažući da se smanji rizik od karijesa. Za ljude koji nemaju sreće u ljubavi, žvakanje žvakaće gume bez šećera takođe može izazvati povećanu proizvodnju pljuvačke.

Pexels
 

Međutim, dr Kasem kaže da je još jedna zdravstvena korist ljubljenja pomoć imunosistemu. – Izmena pljuvačke tokom poljupca podstiče imunološki sistem da stvori više antitela, što brani vaše telo od infekcije – rekao je. Dodao je da se od takvih aktivnosti treba da se suzdrže oni koji imaju herpes, druge zarazne bolesti i postojeću lošu oralnu higijenu.

Dr Kasem je takođe naglasio da ljubljenje nije zamena za redovno pranje zuba i čišćenje koncem.

Pexels
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike