Instagram vs realnost: Dara (27) iz Beograda razbija sve mitove i iluzije o savršenom životu u Dubaiju (FOTO)

25.03.2022

20:30

0

Autor: Z. A.

Zabluda je da tamo negde daleko u životu teku med i mleko

Instagram vs realnost: Dara (27) iz Beograda razbija sve mitove i iluzije o savršenom životu u Dubaiju (FOTO)
275575556_3205547966437029_3407638233313800724_n - Copyright Instgram: _dalinda

Oduvek su mladi ljudi jurili najbolju životnu šansu i odlazili u instranstvo da bi radili. Društvene mreže su samo pojačale želju za zelenijom travom u tuđem dvorištu, pa su neki mladi morali da prođu kroz ne tako lepo iskustvo u novoj, tuđoj zemlji.

Jedno takvo iskustvo nedavno je na svom Instagram nalogu podelila i Dara Kolić (27), travel blogerka iz Beograda, koja trenutno živi u Dubaiju, ali ne na visokoj nozi.

Dara je diplomirani profesor španskog jezika i književnosti. Kao mala, na pitanje šta ćeš biti kad porasteš, ko iz topa bi odgovarala: „Stjuardesa.“ Mislila je da jedino tako može da proputuje svet.
I počela je da putuje, živela je na Aljasci, radila razne poslove, vratila se u Srbiju i zaposlila se u jednoj prestižnoj kompaniji... Ali shvatila je da želi da putuje...
Do sada je posetila više od 42 države na četiri kontinenta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara | Dubai (@_dalinda)

Kaže da je najsrećnija kada se sprema za naredno putovanje, kada luta, istražuje, upoznaje druge gradove, države, kontinente, narode i kulture, jede lokalnu hranu...

Osim što vodi putopisni blog, Dara na svom Instagram nalogu na zanimljiv način predstavlja kulture i narode, slikom dočarava najatraktivnija mesta, a prošle godine preselila se u Dubai.

Nedavno je u svom Instagram storiju razbila mit o savršenom životu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i pokazala da tamo nije baš tako lako postići poslovni uspeh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara | Dubai (@_dalinda)

Ona je svoju priču spakovala u serijal Instagram storija i naslovila ga „Moj početak u Dubaiju, relno i iskreno“, gde je svojim pratiocima u slici i reči detaljno ispričala kako izgleda kad se odvažite i preselite u ovu azijsku državu.

I ne, priča nije depresivna, već je poučna. Ona svakog budućeg emigranta upozorava da mora da bude spreman.
Jer – biti spreman, to je sve.

Na samom početku Dara objašnjava šta možete da očekujete kada se preselite u Dubai, za koji većina u glavi ima sliku šljaštećih nebodera i pomisao da je tamo univerzalan lagodan super lifestyle – da su svi srećni, da je svima dobro, da svi uživaju...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara | Dubai (@_dalinda)

Iako profesor španskog, Dara se oprobala u mnogim poslovima, a poslednje čime se bavi i od čega živi jeste digitalni marketing.
Ali u Dubaiju je dobila posao hostese s početnom platom od 600 evra, što je za prilike u toj državi sića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara | Dubai (@_dalinda)

Radila je šest dana po devet sati, od 15 sati pa do ponoći, bila je smeštena na periferiji, a na posao je išla radničkim autobusom.
Na jednoj fotografiji na storiju sarkastično je primetila: „Glamurozan Dubai lifestyle“, i pokazala kako joj izgledaju noge posle deset sati stajanja na štiklama.

Ali bez šale, uz neredovnu i lošu ishranu, koja je uključivala burgere u dva noću, te spavanje od četiri-pet sati, od stresa i nespavanja počele su da joj izlaze modrice po telu i da joj opada kosa – završila je u bolnici. Tamo je dobila neku mast... A zatim je dala otkaz.

Za to vreme, pokazala je u storiju, njen Instagram je izgledao kao bajka, a ona bila van sebe.

Potom je usledila nova tura traženja posla. Kaže da se, otkako je došla u Dubai, prijavila na oko 150 oglasa, a da joj se 99 odsto njih nije ni javilo. A čak i kada bi je neko pozvao, nuđena joj je plata od 1.000 evra, koliko košta samo rentiranje stana ako živite sami. Čak su joj nekoliko puta otkazali ponudu jer devojke sa Filipina i iz Indije prihvataju iste poslove za dvaput manju platu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara | Dubai (@_dalinda)

Kad je shvatila da će teško biti ubaciti se u marketing, prijavila se za stjuardesu – posao o kojem je sanjala kao devojčica. I prošla je sve krugove, ali... posao dobila nije.

E onda je u Emirate stigla njena majka Ljiljana, jer je devojka bila van sebe.

Onda se vraća u Srbiju, dobija koronu i zatim odlazi u Pariz, na kuru lečenja od svega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara | Dubai (@_dalinda)

Budući da je borac, vratila se u Dubai i prošla još jednom golgotu, ali o njoj još nije pisala.

Da priča ne bude sasvim depresivna, Dara je svoj stori završila objavom da je dobila ponudu za poziciju marketing specijaliste. Mi joj držimo fige da ovaj put sve bude dobro.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike