Tehnika tibetanskih monaha koja ispunjava želju: Vreme je da utišate misli i ispraznite um

04.02.2022

19:40

0

I da otvorite vrata sreći

Tehnika tibetanskih monaha koja ispunjava želju: Vreme je da utišate misli i ispraznite um
Copyright Pixabay

Postoji stara izreka koja kaže: „Naš um je divan sluga, ali je opasan gospodar!“

Misli imaju neverovatnu moć i deluju na naš život, snove, na našu stvarnost. Veruje se da onaj koji ih može usmeravati i kontrolisati od svog života može napraviti sve šta želi, bez obzira na okolnosti.

Nažalost, naše misli često su ograničene i proizvod su dvojnosti našeg mozga ili svesti. Postoje negativne misli, a postoje i pozitivne – ova dvojnost generisana je naizmeničnim radom dve hemisfere mozga ili dva suprotna pola svesti. Kako bismo bili istinski srećni, važno je da povremeno zaustavimo svoje misli i utišamo svoj um. Kad je naš um smiren, nadilazimo sva dvojna ograničenja, strahove, komplekse i iluzije.

Pexels
 

Zaustavljanje misli i oslobađanje uma u većini slučajeva je veoma teško i to ne možete učiniti samo tako. Međutim, tibetanski monasi razvili su jednu sjajnu tehniku koja može pomoći da rasteretite um i otvorite vrata sreći i ispunjenju želja u životu.

Evo kako da vam se ispuni želja – uradite ovu čarobnu vežbu od tri koraka:

1) Počnite da pratite svoje misli, samo ih gledajte kako dolaze i odlaze. Promatrajući svoje misli 10-15 sekundi postavite sebi pitanje: „Odakle dolazi moja sledeća misao?“ Ponovite ovu vežbu još nekoliko puta.

Pexels
 

2) Postepeno, dok posmatrate svoje misli kako dolaze i odlaze iz vašeg uma, otkrićete prazninu (prostor između misli) – nultu tačku. Možda je isprva neuhvatljiva, ali s vremenom ćete je osvojiti. S vežbom, ovaj prostor će rasti i širiti se.

3) Kada postanete svesni svoje nulte tačke u mislima i kako vam se bude povećavao jaz između misli – otkrićete da ono čini čuda za vas. Ispuniće vaše želje, intuitivno odgovoriti na vaša pitanja i rešiti sve izazove koji su pred vama. Praznina misli nas opušta, oslobađa i pomaže nam da postanemo bolja verzija sebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike