Ono što prvo ugledate na ovim slikama govori mnogo o tome ko ste i šta ste (FOTO)

23.01.2022

19:35

0

Ono što vam prvo padne na pamet kad nešto opazite na kraju se pokaže kao tačno

Ono što prvo ugledate na ovim slikama govori mnogo o tome ko ste i šta ste (FOTO)
pexels-cottonbro-6491787 - Copyright Pexels

Optička iluzija je iluzija koja nastaje kada se žice u vašem mozgu ukrste. Naš mozak obrađuje milione informacija u sekundi od onoga što vaše oči vide, da bi protumačio ono što vidite. I ne obrađuju se sve te informacije ispravno.

Ponekad, kada ima puno podataka za obradu, naš mozak će doneti brze odluke da daju prioritet stvarima za koje mislimo da su najvažnije, i samo će nam te stvari pokazati.  Sve ostalo nestaje i ostaje samo ono što smatramo najvažnijim.

Dobra optička iluzija koristi prednosti ovog procesa vašeg mozga i okreće stvari oko sebe kako bi otkrila stvari o vama koje se mogu otkriti samo kroz odluke koje vaš mozak donosi u deliću sekunde, kada prvi put pogledate sliku.

Svaka slika u ovom testu kreirana je da cilja drugačiji deo vaše ličnosti. Ovo će vam pomoći da rasvetlite mnoge različite aspekte vaše psihe i da bolje razumete sebe, piše powerfulmind.co.

Optička iluzija #1

Pogledajte sliku

Printscreen: powerfulmind.co
 

Šta ste prvo videli? Krokodila ili čamac?

Ako ste videli krokodila...

To znači da ste najverovatnije neko ko ima tendenciju da gleda širu sliku stvari. Možete uzeti male stvari zdravo za gotovo, poput šetnje kroz prirodu, jer ne vidite ukupnu važnost, kada postoje veće stvari na koje možete da se fokusirate. Verovatno ste veoma praktična osoba i ne rizikujete mnogo. Živite više na opreznoj strani stvari i ne ostavljate mnogo prostora za nova iskustva ili stvari.

Ako ste videli čamac..

To znači da imate dobro oko za detalje i da ne može mnogo toga da prođe pored vas a da to ne primetite. Često vas opisuju kao jedinstvenu, čudnu i kreativnu osobu. Ali nemojte se previše baviti fokusiranjem na detalje i zaboravite na veliku sliku. Ovo je posebno važno ako ste umetnik ili student. Možete se umotati u jedan mali deo projekta i zaboraviti da završite zadatak u celini.

Optička iluzija #2

Pogledajte sliku

Printscreen: powerfulmind.co
 

Šta ste prvo videli?

Ako ste prvo videli stubove..

To bi moglo da ukaže na mogućnost da više volite udobnost i sigurnost u odnosu na većinu stvari. Ostvarivanje velikih ciljeva u životu neće biti moguće osim ako ne naučite da izađete iz svoje zone udobnosti. To je takođe znak da se previše fokusirate na sanjarenje o svojim ciljevima i da nemate dovoljno vremena da zaista radite na njima.

Ako ste prvo videli ljude..

To znači da ste slobodnog duha koji je spreman da napusti trenutnu okolinu u trenu. Život vam se retko čini dosadnim. U stvari, pun je neverovatnih ljudi i avantura! Vi ste radoznala i ljubazna duša, ali nemojte predugo lutati. Budite spremni kada dođe pravo vreme da se smirite.

Optička iluzija #3

Pogledajte sliku

Printscreen: powerfulmind.co
 

Šta vam je prvo zapalo za oko?

Ako ste videli auto…

To najverovatnije znači da vam je sloboda veoma važna. Putovanje je drago vašem srcu. Sposobnost da krenete na put i krenete u avanturu je nešto što vas prati ceo život. Vi uzimate život svojim tempom i radite ono što dolazi prirodno.

Ako ste videli čoveka sa dvogledom...

To aludira na ideju da ste više analitička osoba. Skloni ste da se fokusirate na širu sliku i zanemarite manje detalje. Vi ste vizuelni učenik i brzo savladavate lekcije. Ali možda ćete želeti da se potrudite da posvetite malo više pažnje detaljima, jer se važne stvari mogu izgubiti.

Ako ste videli slovo A...

Ovo je verovatno najteže videti prvo na ovoj slici. Ako je slovo „A“ prvo što ste videli, to znači da imate orlovsko oko kojem ništa ne može izmaći. Skloni ste da budete detaljnije orijentisani od većine i veoma ste intuitivni. Obično ste u mogućnosti da uočite suptilne nagoveštaje ili nijanse koje pored mnogo drugih mogu proći neprimećeno.

Optička iluzija #4

Pogledajte sliku

Printscreen: powerfulmind.co
 

Šta je prvo što vidite...

Ako ste žena i vidite prvo muško lice...

Tražite romantičnog partnera i željni ste seksa. Ako već imate partnera, ostvarili ste lepu i duboku povezanost.

Ako ste muškarac i vidite prvo muško lice...

Brinete se za vase odnose sa drugim muškarcima, opterećeni ste sa njihovim mišljenjem o vama.

Ako ste žena i vidite prvo žensko lice...

To znači da vam je veoma udobno u svopstvenoj koži. Ovo snažno poverenje u sebe će vam dobro poslužiti u budućnosti.

Ako ste muškarac i vidite prvo žensko lice:

Tražite životnog partnera, možda čak i previše intenzivno… Vreme je da se malo opustite.

Zabavni psiho-testovi tome služe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike