Lekari upozoravaju na opasan trend sa TikToka: Nemojte da spremate „pospanu piletinu"

17.01.2022

05:37

0

Stučnjaci upozoravaju da društvene mreže nikada ne smete koristiti kao izvor medicinskih informacija

Lekari upozoravaju na opasan trend sa TikToka: Nemojte da spremate „pospanu piletinu"
piletina - Copyright Printscreen: YouTube/ Willeezy Entertainment

Društveni mediji mogu biti izvrsno mesto za povezivanje s prijateljima i porodicom, kao i za učenje o najnovijim trendovima i temama za razgovor. Ali lekari su upozorili ljude da se klone najnovije ideje koja se pojavila na TikToku jer predstavlja opasnost za zdravlje, piše The New York Post.

Trend takozvane pospane piletine pokazuje da korisnici smišljaju svoje vlastito jelo od piletine dinstano u leku za prehladu i grip.

Lekari su upozorili da piletinu ne bi trebalo pripremati u leku za prehladu i grip. Nekoliko video-zapisa na TikToku prikazuje ljude koji prave to jelo, a neki koriste gotovo pola boce leka za kuvanje mesa.

U razgovoru za The Sun, dr Def Foster rekao je da se društveni mediji nikada ne smeju koristiti kao izvor medicinskih informacija. „Ideja da se kuha bilo koji prehrambeni proizvod u leku verujući da će pružiti neku novu zdravstvenu korist ili lek nije samo glupa, već neverovatno opasna.“

Neki od video-zapisa na mreži pokazuju kako ljudi kuvaju sirovu piletinu u leku samo pet minuta pre nego što je posluže kao spremnu za jelo.

Dr Foster je objasnio da bi to zapravo moglo dovesti do trovanja hranom, što će verovatno dovesti do bolesti i proliva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike