Muškarac tvrdi da mu se zbog korone polni organ smanjio 3,5 centimetara, struka kaže da je moguće

13.01.2022

20:04

0

Pandemija koronavirusa još uvek je prisutna u celom svetu, a pored posledica koje su nam već poznate, jedna od njih posebno zabrinjava pripadnike jačeg pola

Muškarac tvrdi da mu se zbog korone polni organ smanjio 3,5 centimetara, struka kaže da je moguće
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedan tridesetogodišnji muškarac izjavio je kako se suočio sa nesvakidašnjom posledicom koronavirusa, a reč je o smanjenju polnog organa.

Nakon preležanog virusa, veličina njegovog penisa smanjila se za čak tri i po centimetra. Kako tvrdi taj muškarac, pre bolesti imao je "natprosečnu" veličinu polnog organa, ali nakon što je hospitalizovan uočio je znatnu promenu.

- Čini se da je ovo trajni problem - izjavio je on.

Da ovo nije neuobičajena pojava, potvrdili su i urolozi, koji su se već suočili sa sličnim iskustvima muškaraca.

Prošle godine, američki urolozi su povodom Nacionalnog meseca impotencije upozorili muškarce da vode računa o svom zdravlju, istakavši kako bi trebalo da se vakcinišu barem "zbog erekcije".

Objasnili su kako zaraženost koronavirusom može da izazove erektilnu disfunkciju, uzrokujući kod pacijenata tzv. kovid polni organ.

U prezentovanom videu muškarci su podelili svoja iskustva pre i posle korone, uz statistiku koja pokazuje da kod muškaraca koji su preležali ovaj virus postoji čak šest puta veća verovatnoća da će imati ovu posledicu.

Profimedia
 

Istraživanje potkrepljuje i studija koja je u Italiji sprovedena na 100 muškaraca, a koja je pokazala vezu između virusa i problema sa erekcijom. Iako se radi o relativno maloj studiji, ona je pokazala da kod muškaraca zaraženih koronavirusom postoji čak pet i po puta veći rizik od erektilne disfunkcije.

Još jedna studija iz 2021. godine pokazala je kako su muškarci nakon kovida 19 i suočavanja sa erektilnom disfunkcijom imali čestice virusa u polnom organu. Autori su objasnili kako ta infekcija može biti krivac za ograničen dotok krvi.

Iako nijedna od mogućih teorija o tome zašto koronavirus može uzrokovati smanjenje muškog polnog organa nije dokazana, stručnjaci tvrde da postoji nekoliko uzroka.

Prema navodima urologa, erektilna disfunkcija može biti povezana s vaskularnim učincima bolesti.

Osobe koje pretrpe teži oblik ove bolesti mogu doživeti upalu u celom telu, a naročito upalu srca i dela oko njega, što može blokirati i protok krvi do penisa.

Ipak, urolozi tvrde da za ovaj problem možda i ima pomoći.

Iako je u početku bio fokus na lekovima, urolog Čarls Veliver tvrdi kako od pomoći mogu biti i uređaji za "rastezanje penisa".

- Postoje podaci da je to moguće - rekao je on.

Oglasila se i urolog i doktorka seksualne medicine Ešli G. Vinter.

- To su jednostavni postupci koje možete primeniti kod kuće, a koji pomažu da vratite prvobitnu veličinu svog penisa - rekla je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: klix.ba

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike