Način na koji hodate mnogo govori o vašoj ličnosti: Proverite da li ste direktor ili pomoćnik

03.01.2022

20:35

0

Stručnjaci za govor tela kažu da i način na koji hodate može da vas razotkrije

Način na koji hodate mnogo govori o vašoj ličnosti: Proverite da li ste direktor ili pomoćnik
pexels-ketut-subiyanto-4560165 - Copyright Pexels

Stručnjaci za govor tela kažu da; u zavisnosti od brzine hoda, držanja i dužine koraka postoji nekoliko stilova hodanja, a da način na koji hodamo može pokazati kakva nam je ličnost.

 – Nekoliko je glavnih stilova hodanja među koje možemo svrstati sve ljude, a većina zapravo koristi kombinaciju dve kategorije, s tim da jedna ipak prevladava – objasnila je stručnjakinja za govor tela Peti Vud za Bright Side koja je tim stilovima pridružila i različite ličnosti:

Direktor

Ako vam težina tela pada prema napred a korak vam je brz, vi ste direktor ili upravljač. Taj tip često dok hoda radi još nešto, npr. tipka po mobilnom, misli na razne probleme ili stvara nekakav spisak u glavi.

– Ako na vašem putu postoji prepreka, vi ćete pronaći najdirektniji put kroz nju ili oko nje – kaže Vud.

Pritom, znate kako da izvršite planirano, vrlo ste produktivni, logični i najverovatnije vrlo inteligentni. Ipak, Vud savetuje da barem povremeno usporite i osetite svet oko sebe.

Pexels
 

Šarmer

Ako hodate s grudima izbačenim prema napred, a ramena, leđa i glavu držite visoko, verovatno ste „šarmer“. Kao i „upravljač“ hodate brzo, ali imate „elastičan“, poletan korak.

Šarmeri se u prolazu smeškaju ljudima, uspostavljaju kontakt očima ili glasno pozdravljaju, a prema Vudu, puno političara i slavnih osoba ima „šarmerski“ stil hodanja. Oni su zabavni, harizmatični i socijalno vešti, a ličnost im privlači svetla reflektora.

Ipak, Vud im savetuje da smanje entuzijazam i da razmisle pre nego što deluju.

– Promislite, da li je dobro vreme da se istaknete ili je prilika da se držite po strani i prepustite priliku drugima? – rekla je.

Pexels
 

Pomoćnik

Ako vam je težina raspodeljena na noge, a ne napred ili nazad, to je znak da ste „pomoćnik“. Hodate srednjim tempom, a vaši pokreti su mekani – i suptilno se šepurite. Slično kao i „šarmeri“, imate tendenciju da gestikulirate dok hodate, iako više volite kontakt očima.

Više se zanimate za ljude nego za zadatke i uživate u svom privatnom životu, a karijera vam nije bitna. Osećate veliko zadovoljstvo kada ste deo grupe, volite se družiti s obitelji i učetsvovati u grupnim aktivnostima.

– Pokušajte da ostanete fokusirani kada ste u blizini nekoga kog pokušavate da impresionirate - savetuje Vud.

Pexels
 

Plašljivac

Ako hodate tiho i na nožnim prstima s očima „prilepljenim“ za pod, verovatno ste „plašljivac“. Ritam vam je spor i oprezan, kao da se bojite da ne napravite pogrešan korak.

Ruke vam se održavaju u neposrednoj blizini tela, kao da ne želite da zadirete u tuđi lični prostor. Ne koristite mobilni dok hodate, niti imate interakciju s prijateljima – osim ako morate.

Vi ste najverovatnije introvertirani, ali pristojni. Prema drugima se odnosite onako kako biste želeli da se oni odnose prema vama. Ipak, s obzirom na vašu prirodu, ne govorite mnogo već očekujete da ljudi sve već znaju. To može dovesti do komplikacija s drugima koje će zbuniti vaše razdražljivo ponašanje.

– Dajte sve od sebe da što više verbalno komunicirate i pokušajte da pronađete najlepši način da se izrazite; iznenadićete se koliko će vam život postati jednostavniji – poručuje Vud.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bright Side

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike