Novogodišnje odluke: 11 jednostavnih načina da sledeću godinu učinite boljom nego ijednom do sad

31.12.2021

20:06

0

Iako vam je možda muka od reči "odluka", čitajte dalje

Novogodišnje odluke: 11 jednostavnih načina da sledeću godinu učinite boljom nego ijednom do sad
moon-g6b02c6abd_1280 - Copyright Pixabay

Naravno, možete se obavezati da ćete jesti više povrća ili da ćete češće da idete u teretanu, ali šta je sa ciljevima koji se tiču ličnog rasta i razvoja kojima biste zaista trebalo da se pozabavite?

Postanite bolji u novoj godini pomoću ovih lakih životnih trikova koji će vam pomoći da jedete, izgledate i osećate se bolje.

Pronađite nove hobije, isprobajte ono što ste želeli, a još niste do sada. Suočite se sa svojim strahovima i stvarajte vredne uspomene.

Svaka nova godina sa sobom donosi nove ciljeve i izazove. Ovi jednostavni trikovi pomoći će vam da u novoj godini sve učinite boljim, a zaista ih nije teško pratiti.

1. Postavite namere, a ne odluke

Zašto započeti novu godinu s odlukama koje će najverojatnije rezultirati stresom i osećajem krivice? Stvaranje namera (i njihovo aktivno zapisivanje) mnogo je realističniji pristup postavljanju ciljeva. Nacrtajte dnevne, nedeljne i mesečne namere kako biste skinuli pritisak s vašeg dnevnog rasporeda. To će vam omogućiti da se fokusirate na širu sliku.

2. Otkrijte novi hobi

Užurbani poslovni raspored i društveni kalendar mogu otežati izlazak iz standardne rutine. Bitno je izdvojiti vreme za sebe kako bi isprobali nove hobije i pronađete nova interesovanja.

Unsplash
 

Umirete od želje da napravite domaću testeninu? Zanima vas pilates? Posvetite se svojim interesovanjima, pa će vam se čak i mali trud činiti kao postignuće.

3. Spakujte svoje torbe

Bilo da ste želeli da otputujete na neko egzotično mesto ili odete na produženi vikend, potražite način da se izvučete iz svoje rutine i krenete na put. Neke od najboljih uspomena nastaju tokom putovanja i na kraju ćete se osećati puni energije.

4. Suočite se sa svojim strahovima

Ako se bojite padobrana, skoka iz aviona ili vožnje avionom, nakon nove godine uradite baš to. Ako niste još uvek hrabri, suočiti se s najvećim strahovima. I nova frizura se računa.

5. Osvežite svoj prostor

Čišćenje vašeg prostora čini čuda. Ako vas ideja temeljnog dubinskog čišćenja dovodi u paniku, jednostavno postavite merač vremena na svom telefonu, uključite svoj omiljeni podkast i počnite da organizujete.

Profimedia
 

Učinite to nekoliko puta tokom nekoliko dana i stvorićete uredan prostor koji bi čak i Mari Kondo odobrila.

6. Razvijte rutinu

Ako se ne osećate dobro, započnite novu godinu s osveženom dnevnom rutinom. Od dnevne jutarnje šetnje do noćnog kupanja, sve to će vam dobro doći nakon napornog radnog dana.

7. Budite aktivni

Bavite se nekom aktivnošću barem 30 minuta dnevno. Ne mora svaka fizička vežba da bude naporna – razmislite o jutarnjem istezanju, jogi ili brzoj šetnji tokom pauze za ručak.

8. Budite zahvalni

Pokazalo se da redovno izražavanje zahvalnosti menja vašu perspektivu na bolje. Pregledajte šta vam se događa u životu tako što ćete to izraziti naglas ili zapisati. Kako biste čin izražavanja zahvalnosti učinili još lakšim, zabeležite svoje dnevne misli u dnevnik.

9. Volontirajte 

Istražite gde i kada možete volontirati na lokalnom nivou, bilo da se radi o prikupljanju konzervirane hrane ili donaciji odeće.

10. Smanjite upotrebu mobilnog telefona

Naši pametni telefoni su deo našeg svakodnevnog života. Provodite manje vremena na telefonu i skratite svoje vreme tokom dana ispred ekrana.

Pixabay
 

Pokušajte da budete prisutni i fokusirajte se više na ono što vam se događa ispred očiju.

11. Vodite računa o sebi

Svakodnevni život je užurban, a upravo je to razlog zašto je ključno voditi brigu o sebi. Odvojite vreme za malenu nagradu koju ćete da poklonite sebi, bilo da je reč o manikiru, jutarnjoj meditaciji ili novoj kupovini. Davanje prioriteta vremenu da učinite stvari za sebe, učiniće vas srećnima i održaće vas zdravim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike