Recept dana: Pečena jagnjetina lepi se za prste i topi u ustima, a najslađa je za Uskrs

01.05.2021

06:08 >> 20:17

0

Autor: Z. A.

Nema veće gurmanske radosti

Recept dana: Pečena jagnjetina lepi se za prste i topi u ustima, a najslađa je za Uskrs
Copyright Profimedia

Tradicionalno, jagnjetina se sprema za Uskrs, a obično se smatra krunom svečane trpeze na najradosniji hrišćanski praznik. Mlada jagnjetina ima specifičan ukus, a ukoliko se dobro pripremi, ona se lepi za prste i topi u ustima. I lepi se za dušu.

Sastojci:

  • jagnjeći but od oko 2,5 kg
  • 100 ml ulja
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice ruzmarina
  • 1,5 kašika suve mešavine začina
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kg belog krompira

Priprema

1. Jagnjetinu operite, osušite i natrljajte suvim začinom, stavite ga u pleh i prelijte vrelim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina i lovorov list, kao po jednu glavicu crnog i belog luka u ljusci koje ste isekli na četvrtine.

2. Očistite krompir, isecite ga po želji i rasporedite oko mesa.

2. Dolijte u pleh 100 ml vruće vode i prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 90 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi se jagnjetina i krompir fino zapekli.

Bon appetit!

možete da spremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike