Recept dana: Marokanska čorba od šargarepe - tanjir pun zdravlja

23.09.2021

06:08 >> 06:18

0

Marokanska kuhinja je neobično maštovita, raznolika i aromatična i vrlo, vrlo ukusna

Recept dana: Marokanska čorba od šargarepe - tanjir pun zdravlja
Copyright Pexels

U marokanskom podneblju se prepliću višegodišjni uticaj berberske, arapske, islamske, maorske, andaluzijske, jevrejske i evropske tradicije, stvarajući autentičnu kuhinju koja se odlikuje bogatstvom ukusa, mirisa, boja i tekstura.

Zahvaljujući geografskom položaju, Maroko ima više od 300 sunčanih dana godišnje, pa se ishrana bazira na povrću, žitaricama, mahunarkama, voću, ali i aromatičnim i mirisnim egzotičnim začinima.

Naš danšnji izbor je ova ukusna, zdrava čorba, nakon koje možete poslužiti rolovanu piletinu i na kraju se zasladiti kinder bueno rolatom.

Sastojci:

  • 1 kg šargarepe
  • 2 kašičice kurkume
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml bujona od povrća
  • 4 kašike đumbira
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika limunovog soka
  • so
  • biber

Priprema:

Na kokosovom ulju izdinstajte sitno iseckan crni i beli luk. Dodajte iseckanu šargarepu i bujon od povrća, pa ostavite da provri.

Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim sve izblendirajte zajedno sa đumbirom.

Dodajte kurkumu, med, limunov sok, so, biber i pustite da provri. Čorbu servirajte toplu.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike