Modna pravila koja smo naučili od francuske ikone stila Brižit Bardo

30.09.2021

11:45

0

Ona je još jedna Francuskinja koju kopiraju generacije, u svemu

Modna pravila koja smo naučili od francuske ikone stila Brižit Bardo
Brižit Bardo - Copyright Profimedia

Francuska je zemlja iz koje potiču mnoge modne ikone modernog doba, a jedna je od njih i Brižit Bardo. Slavna glumica juče je pslavila 85. rođendan i tim povodom valja se podsetiti tajni njenog svevremenog stila i lekcija koje nam svima drži veće decenijama.

Moć jednostavnosti

Ponekad su najjednostavnije odevne kombinacije najzavodljivije. Seksepil BB nikada nije zavisio od dubine njenog dekoltea. Njena privlačnost nije bila rezultat provokativnog odevanja, već njenog stava zahvaljujući kojem je izgledala privlačno u najobičnijim trapericama i majici.

Pruge, pruge, uvek pruge

Prugice u svakoj kombinaciji. Popularna majica bretonka (bela ili bež s tamnim vodoravnim prugama) odevni je komad koji je postao sinonim za francusku modu. Obožavala ju je i Brižit koja ju je uvek nosila u kombinaciji s dugim ili kratkim pantalonama svih boja i uzoraka.

Baletanke su zakon

Ako je iko zaslužan za globalnu popularnost baletanki, onda je to BB. Glumica je 1956. godine zamolila francuski modni brend „Repetto“ da proizvede posebne cipele nalik na baletanske papučice i tako je rođen model baletanki pod nazivom „Cendrillon“, koji danas obožavaju žene širom sveta.

Autentičnost pre svega

Negujte svoju prepoznatljivu frizuru i šminku. Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina Brižit je uistinu bila prepoznatljiva po svojoj frizuri i šminki. Nosila je duge raspuštene talase ukroćene trakom za kosu ili ležernu punđu sa šiškama i razdeljkom po sredini glave. Njen mejkap uvek je bio jednostavan – ajlajnerom je izvlačila mačkastu liniju na kapcima.

 

Profimedia
 
Šešir je obavezan

Šešir je must have svake garderobe. Glumica je mnogo puta dokazala da nema kombinacije koju dobar šešir neće podići. Ona je volela upečatljive modele s velikim obodom koje je nosila svugde – na plaži i crvenom tepihu.

Hiljadu lica jedne haljine

Investirajte u jednu bombastičnu koktel-haljinu i nosite je često. Ne treba vam orman pun haljina, za wow efekt dovoljna je jedna kojoj ćete uvek biti verni, nadopunjavati je i menjati novim modnim dodacima. To je radila i BB koja se uvek vraćala uskom modelu do kolena koji je naglašavao njenu figuru.

Zatvoren izrez otvoren seksepil

Ultimativni Bardo izrez. Iako je zbog njenih uloga pamtimo kao izrazito seksepilnu ženu, u privatnom životu ona nije negovala provokativan stil odevanja. Dok su druge glumice naglašavale svoj dekolte, Brižit je isticala drugi deo tela i zaslužna je za popularizaciju tzv. Bardo-izreza, tj. golih ramena.

Profimedia
 
Profimedia
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike