Proverite pre nego što krenete u šoping: Većinu jesenjih trendova verovatno već imate u ormanu

29.09.2021

15:05

0

Jedna od karakteristika mode je prolaznost trendova, ali i postojanje određenih odevnih komada koji su se s godinama nametnuli kao modni klasici.

Proverite pre nego što krenete u šoping: Većinu jesenjih trendova verovatno već imate u ormanu
Copyright Pexels

Nova sezona tradicionalno donosi i pregršt novih modnih hitova, ali među njima se redovno skrivaju neki stari, već dobro poznati trendovi koji su s godinama postali pravi klasici. Naime, određeni modni komadi koje već verovatno imate u svom ormaru činiće okosnicu jesenjih stajlinga.

Iako mnogi trendovi iz prošlosti u nekom trenutku postanu klasici, uz tek nekoliko detalja i veštim kombinovanjem ti komadi, koje verovatno već imate u ormaru, postaju najnoviji trend.

Naime, za odlične, trendi stajlinge nije potrebno potrošiti puno novca, već je potrebno modno znanje stilizovanja odeće koju već imate, a u tome će vam ovaj vodič i te kako dobro doći. Naime, uz jednostavno savete čak sedam starih odevnih komada lako ćete transformisati u pravi jesenji trend.

Duže i veće košulje

Svi u ormaru sigurno imaju barem jednu više, manje običnu košulju s dugmićima. Bela, prugasta ili u pastelnoj boji, ove jeseni košulja se nosi kao neka vrsta jaknice, a za stajling inspirisan 90-im nosite je s kaišem.

 

Pantalone s falticama

Vreme je da pantalone s falticama ponovno izvadite iz ormara. Model višeg struka s nabranim krojem u gornjem delu i ravnih nogavica poprilično je elegantan, a nosiv je uz majice bez rukava ili pak košulju upasanu u pantalone, uz patike ili gležnjače.

 

 

Odela
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gitta Banko (@gittabanko)

Kompleti sakoa i pantalona veliki su hit, a setovi koji su usklađeni bojom i materijalom vladaće ovom sezonom. Popularni su s oni od tri dela – pantalone od odela u kombinaciji s kaputom istog uzorka i boje ili pak pantalone, oversized sako i torbica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duda Amorim (@dudaamorim)

Karirani uzorak

 

 

Možete li zamisliti jesen bez kariranog uzorka? Odgovor je definitivno nikada! On je obeležje hladnih meseci, a ove sezone neka bude u preppy stilu.

Majice i džemperi s natpisima i logoima

Modni komadi s natpisom neretko se odbacuju kao detinjasti, a majice ili džemperi sa sloganima i natpisima su veliki jesenji trend, a glavno je da se kombinuju na neobičan način. Na primer, super elegantna suknja s razigranom majicom ili džemper s natpisom uz pantalone od odela. Ključno je razmišljati izvan okvira.
Deseni s logoima su takođe ove jeseni potpuni hit. Preko torbi, haljina do kaiševa i čizama, sve je prekriveno logoima!

Svetle boje i jednobojno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Čak i u slučaju da zbog raspoloženja naginjete crnoj, sivoj ili tamnocrvenoj nijansi, pokušajte jesenjem sivilu prkositi upečatljivim i svetlim nijansama. Snažna crvena, svetložuta, upečatljivo ljubičasta ili vesela ružičasta – birajte, a jesenji trend je da ih nosite u stilu blok boja i kombinujete jednu s drugom, umesto da ih kombinujete, sada ih nosite zajedno u kompletu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gitta Banko (@gittabanko)

Rese na ivicama

 

 

Razigrane i lepršave rese na jaknama, torbama i odeći ove jeseni doživljavaju preporod. Resice na rubovima vraćaju se u velikom stilu, a inspiraciju potražite u hipi eri ili u večnom šiku Velikog Getsbija.

Pufnaste jakne

 

Jakne, naročito one pufnastije i oversized su must have ove jeseni, a garantovano svaka žena na ovoj planeti ima u ormanu jednu pufnastu mekicu.

Spoj nespojivog

Sigurno imate stari omiljeni džemper koji se ove jeseni nosi ispod haljine. I udobno i neobično.

Mega pleteno

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Pleteni odevni komadi nikada nisu ni izašli iz mode, a ove sezone su još malo narasli i  postali baš predimenzionirani. I džemperi, i rolke, i haljine, sve je pleteno i sve je mega!

Rupičasto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Acne Studios (@acnestudios)

Sve one iscepane komade koje ste nosili pre dve sezone možete ponovo da ubacite u upotrebu!

Mikro mini-suknje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

Mini-suknja je uvek u modi, a ove jeseni je nešto manja, udobna i smelija.

Floralni desen na mantilima, jaknama, sakoima…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yuhan wang (@yuhanwangyuhan)

Cvetni desen nikada nije demode, a ove sezone ne nosi se samo na haljinama i bluzama, već i na mantilima, sakoima, jaknama, kaputima…

Smeđe nijanse

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

 

Od čokoladne, preko toplijih, hladnijih i crvenkastijih, smeđa boja je apsolutno najpoželjniji trend za ovu jesen. Ako imate bilo šta sa liste u ovoj nijansi, samo napred.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike