Genijalni saveti sa crvenog tepiha za glamurozan stajling uključuju konoplju, šmirglu, sunđer i selotejp

27.09.2021

14:35

0

Ni na crvenom tepihu nije sve uvek glamurozno kako se čini, pa slavni sa svojim stilistima posežu za raznim trikovima koji će ih spasiti neprijatnih situacija

Genijalni saveti sa crvenog tepiha za glamurozan stajling uključuju konoplju, šmirglu, sunđer i selotejp
Copyright Profimedia

Od mnogo genijalnih saveta i trikova izdvajamo rešenja koja uključuju korišćenje laka za kosu kao statičkog zaštitnog sredstva za lice ili lepljenje šmirgle na dno cipele kako bi se sprečilo klizanje i pad. I ostali saveti sa crvenog tepiha su apsolutno genijalni.

1. Ulje od kanabisa za bolna stopala

CBD ulje i inače se primenjuje za smanjenje bola, ublažavanje upalnih procesa i artritis, ali slavna stilistkinja Erika Klaud kazala je i da je „odlična stvar staviti ulje ispod palčane kosti ili pete, pa čak i na vrhove nožnih prstiju“.

Obično to uradi pet minuta pre nego što obuje cipele – ne prerano, tako da ima najviše trajnog učinka. Trik koristite kad duže vreme na nogama imate neudobnu obuću, ne samo visoke pete.

 

2. Sunđer za šminku skuplja dezodorans

Ovaj trik nije rezervisan samo za crveni tepih i posebne prilike, možete ga koristiti svaki dan. Stilistikinja kreativna voditeljica Avigejl Kolins govori kako je sunđer koji obično koristite za skidanje šminke odličan i za uklanjanje belih tragova na odeći, koje najčešće prekasno ugledamo, kad smo već izašli iz kuće. Iritantne tragove možete skinuti i s hulahupkom zamotanom u klupko.

3. Lepljiva traku za podizanje grudi

Stilistkinja Dženet Mendel, koja je oblačila i Điđi Hadid, kaže kako mnoge slavne glumice stavljaju ovu traku kako bi podigle grudi.

– Održava dekolte prirodnim, a grudi su uspravnije i bolje prilepljene jedna uz drugu celu noć – dodaje. Potražite lepljivu traku koja nema tako jak lepak.

4. Zaglavljen rajsferšlus? Imate sapun

Ako vam zatvarač odjednom otkaže poslušnost ili uhvati šav, jednostavno ga celom dužinom podmažite sapunom. Stilistkinja Tara Senen kaže da mogu pomoći i pastelne ili voštane boje, jedino pazite da ne zaprljate odeću, ali i kora od banane. Isto vredi i kad ne možete otkopčati haljinu. Džejn Fonda jednom nije mogla da otvori rasferšlus pa je morala da prespava noć u haljini.

 

5. Blic proverava transparentnost

Nešto što može izgledati normalno pri kućnom osvetljenju, uz odsjaj blica može postati vrlo neukusno. Zato proverite blicom da li je vaša crna tkanina dovoljno gusta da se kroz nju ne nazire donje rublje ili bradavice.

6. Šmirgla protiv klizanja

Pričvrstite ga dvostruko lepljivom trakom, kako se ne biste okliznuli i pali ili iskrivili zglob. Džasmin Kačamo, koja stilizuje Džona Sinu, kaže kako je obično stavlja svima na đonove jer tepih može biti poprilično klizav.

7. Balzam za leteće pramenove

Balzam za usne sastavni je deo svake večernje torbice, pa će vam dobro koristiti i kada vam vetar malo razmrsi kosu i raščupa vas. Stilista Greg Đijanilo kaže kako ga koristi kako bi zagladio nestašne pramenove kose koji štrče.

 

8. Sve poze mogu da se uvežbaju

Poza može privući ili odbiti poglede u određenom kroju haljine, pa pre nego izađete, provežbajte ih.

– Neke haljine jednostavno izgledaju bolje u određenim pozama od drugih, kaže stilistkinja Kejti Kajm. Uz neku originalnu haljinu, poput onih koje nosi Lejdi Gaga, idu i nešto luđe poze.

9. Kad oblači haljinu, prekrijte lice

Dok odevaju majicu, žene često pokušavaju šminku da zadrže netaknutom i paziti da je ne razmažu po odeći. To je posebno važno kada nosite nešto belo, ali i kad je dekolte vrlo zatvoren ili nezgodno krojen. Iskoristite šal, ali pazite jedino da koristite onaj koji vam neće biti žao ako se zaprlja.

10. Pasta za zube odlična za cipele

Zana Roberts Rasi otkrila je kako malena kap zubne paste dobro čisti kožne cipele. Odlično će prekriti svaku mrlju koja se pojavi na cipeli, a dobićete profesionalno očišćene cipele i materijal će zasjati kao nov.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike