Moćne poruke poslate sa crvenog tepiha: Na šta su sve ukazali poznati na Met Gali (FOTO)

15.09.2021

19:21 >> 19:22

0

Poznati su iskoristili crveni tepih kao medijum za svoj aktivizam iskoristivši priliku da pošalju važne poruke svetu

Moćne poruke poslate sa crvenog tepiha: Na šta su sve ukazali poznati na Met Gali (FOTO)
Copyright Profimedia

Posle nekoliko odlaganja zbog aktuelne pandemije, prestižni modni događaj Met Gala ponovo se vratio na prve modne stranice. Poznat po tome da se slavni utrkuju ko će poneti krativniju, zanimljiviju i lepšu kreaciju, ni ovog puta nije razočarao.

Ovogodišnja tema glasila je “America: A lexicon of fashion”, a nekolicina slavnih iskoristila je ovu priliku za svoj društveni aktivizam, a crveni tepih kao medijum za slanje važnih poruka.

pročitajte još

Među nekolicinom poznatih, Alexandria Ocasio-Cortez, poznata i kao AOC, debitovala je na balu, noseći autfit iz održive mode koji potpisuju Brother Vellies. Na potpuno beloj haljini crvenim slovima ispisano je “Tax The Rich” (oporezujte bogate).

Takođe je istakla da je haljina pozajmljena od dizajnera i ona je samo jedan od nekoliko odabranih zvaničnika za nadgledanje ustanova kulture.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandria Ocasio-Cortez (@aoc)

Ona se odmah našla na udaru republikanaca koji su je nazvali licemerom zbog toga što se bori za ekonomsku pravdu dok posećuje humanitarni događaj za njujoršku i holivudsku elitu za koji karta košta neverovatnih 35 hiljada dolara.

Dok se Alexandria bori za ekonomsku pravdu, supermodel Kara Delavinj okrenuta je ženama. Ona je za ovu priliku ponela “Diorovu” pancir jaknu na kojoj je bilo ispisano “Peg the Patriarchy” (odbacite patrijarhat).

Kara Delavinj, Profimedia

U ovoj grupi je i Amanda Gorman koja je ponela haljinu Vire Vang koja simbolizuje Kip slobode. Uz nju je uparila tašnicu koja liči na knjigu sa moćnom porukom “Give us your tired” koja se odnosi na različitost i inkluziju.

Amanda Gorman, Profimedia

Ne smemo da zaboravimo ni kongresmenku Carolyn Maloney koja je tražila ista prava za žene. Ona se opredelila za višebojnu haljinu na kojoj je pisalo “Equal rights for women” (jednaka prava za žene).

Karolin Maloni, profimedia

Ni prava LGBT zajednice nisu ostala bez promocije na Met Gali. Komičar, pisac i reditelj Dan Levy pojavio se u dizajnerskom komadu koji je za njega izradio Loewe’s Jonathan Anderson. Njegov autfit slavi “LGBTQ prilagodljivost”.

-Večeras slavimo prilagodljivost, ljubav i radost zajednice poštujući važan američki glas koji nam je prerano oduzet – napisao je on.

Den Levi, Profimedia

Sve u svemu, svet je video poruke, još samo da postane bolje mesto za život za sve nas.

pročitajte još

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike