Humanitarna aukcija: Katrin Denev prodala 125 pari cipela za više od 47.000 evra

16.09.2021

10:40 >> 10:46

1

Skupocene dizajnerske cipele koje je nosila francuska glumačka diva našle su put do svojih kolekcionara i tako pomogle najsiromašnijima

Humanitarna aukcija: Katrin Denev prodala 125 pari cipela za više od 47.000 evra
Copyright Katrin Denev, Profimedia

Francuska glumica Katrin Denev uvek je otvoreno pričala o svojoj ljubavi prema cipelama, te da je kupovina obuće njena opsesija.

Ipak, razum je nadvladao, pa je Katrin odlučila da se oslobodi čak 125 skupocenih dizajnerskih pari cipela, i to na najhumaniji mogući način.

Pročitajte još

Naime, salonke, sandale i čizme vodećih svetskih marki koje je nosila filmska ikona Katrin Denev prodate su na humanitarnoj aukciji u Francuskoj.

Onlajn aukcija prikupila je u dobrotvorne svrhe više od 47.000 evra, objavila je pariska aukcijska kuća “Artcurial”. Najvišu cenu, 1.300 evra, kolekcionari su platili za par crnih salonki dizajnera Iva Sena Lorena.

Profimedia

Osim 125 pari cipela, Kartin Denev je na aukciji prodala i tri male torbe.

Profimedia

Prihod od aukcije otići će u organizaciju “Restos du Coeur”, koja prikuplja hranu za najugroženije i podržava ih u njihovom svakodnevnom životu. Ketrin je i ranije pomagala ovoj organizaciji.

Godine 2018. Denev je prepustila prodaju svoje ogromne kolekcije odeće Ivu Senu Lorenu. Tada je prodato oko 300 haljina, kaputa i drugih odevnih predmeta, koje je Sen Loren decenijama stvarao za svoju dugogodišnju muzu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike